Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

19:42 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση – τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη – με τη συζήτηση να συνεχίζεται, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να φτάσουμε στο τέλος», σημειώνοντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοήθα. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες, κρίνονται τα πιο κρίσιμα και ευαίσθητα στοιχεία μιας συμφωνίας που μόνο αν είναι ολοκληρωμένη θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει την τελική στροφή για την έξοδο από την κρίση», προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αγορές θα την ακυρώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη, οριστική και εφαρμόσιμη λύση, καθώς επίσης και να γίνουν τα μέτρα στο εσωτερικό «περισσότερο αναλογικά και ισορροπημένα χωρίς οριζόντιες παρεμβάσεις σε συντάξεις και φορολογία». Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε κατά του ανοίγματος μετώπων όπως το εργασιακό. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και «αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι εταίροι μας και οι τρόικα», λέγοντας ότι τα μέτρα «πρέπει να είναι τα τελευταία» ώστε να λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το εθνικό του καθήκον του «αλλά πρέπει αυτό να οδηγεί σε αποτελέσματα», λέγοντας ότι «θα πετύχουμε στο στόχο μας».

Ο Πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του ανέφερε ότι το κόμμα του δε θα ψηφίσει τις μεταβολές στις οποίες επιμένει η τρόικα αναφορικά με τα εργασιακά, καθώς όπως είπε τα συγκεκριμένα δικαιώματα είναι ήδη αποσαθρωμένα και η τρόικα με τις προτάσεις της προσπαθεί να ισοπεδώσει όσα από αυτά έχουν απομείνει. Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης σχετικά με τα εργασιακά «οι αξιώσεις της τρόικα με βρίσκουν αντίπαλο» και πρόσθεσε «Τα όσα ζητάει η τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιονομικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Εάν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις η της τρόικα θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία. Πέρα από την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ένας αριθμός εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα