Σταθείτε όρθιοι στο γραφείο για να χάσετε βάρος

14:03 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι εργαζόμενοι που είναι ‘παγιδευμένοι’ πίσω από το γραφείο τους όλη την ημέρα θα πρέπει να παραμερίζουν την καρέκλα τους και να δουλεύουν όρθιοι, δηλώνει ειδικός στην άσκηση.

Η ορθοστασία για 3 επιπλέον ώρες την ημέρα θα καίει 3,6 κιλά λίπους κάθε χρόνο, δήλωσε ο Buckley, από το University of Chester.

Ο Dr Buckley χρησιμοποιεί γραφείο για να στέκεται όρθιος, που χρονολογείται από το 1940. Όπως δήλωσε, δεν είναι ανάγκη να κάθεται κάποιος πολύ.

Όσοι αισθάνονται βαρείς μετά τα Χριστούγεννα,

θα πρέπει να σκεφτούν να στέκονται αντί να κάθονται στην εργασία τους, δήλωσε ο ειδικός.

Υπάρχουν γραφεία υπολογιστών προσαρμοσμένα για όποιον επιθυμεί να στέκεται, καθώς απαντά στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία.

Η όρθια θέση προωθήθηκε από τον Ernest Hemingway, του οποίου το έργο συνδυάστηκε με τη συγκεκριμένη σωματική προσέγγιση στο γράψιμο.

Ο Vladimir Nabokov ήταν ακόμα ένας συγγραφέας που προτιμούσε να στέκεται όρθιος.

Ο Dr Buckley, δηλώνει ότι η μετάβαση από την καρέκλα σε όρθια θέση όταν εργαζόμαστε θα μειώσει την παχυσαρκία και θα βελτιώσει το κυκλοφορικό.

Η όρθια θέση για 3 ώρες θα καταναλώσει 144 θερμίδες, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι οι άνθρπωοι κάθονται στη δουλειά, στη συνέχεια στο αυτοκίνητο και ύστερα μπροστά στην τηλεόραση.

Ο μεταβολικός ρυθμός φθάνει στο απόλυτο ελάχιστο, που δεν είναι φυσιολογικό, γιατί οι άνθρωποι έχουν σχεδιαστεί να στέκονται όρθιοι και να κινούνται.

Ο Dr Buckley, δήλωσε ότι τακτικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμες βελτιώσεις.

Πρόκειται για μικρές διαφορές στη συμπεριφορά, όπως να είστε όρθιοι στο γραφείο σας που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη διαφορά όσον αφορά την υγεία σας, δήλωσε ο ειδικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα