Σταδιακή διευθέτηση των χρεωστούμενων υπόσχεται στους φαρμακοποιούς ο νέος Υπουργός Υγείας

20:34 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις απηύθηνε ο νέος Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το τέλος πολύωρης διυπουργικής σύσκεψης για το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι βρέθηκε τρόπος να εξασφαλιστούν τα 125 εκατομμύρια ευρώ που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ για εκτέλεση συνταγών τον μήνα Απρίλιου,

δεσμεύτηκε ότι οι υποχρεώσεις αυτές θα εξοφληθούν με καταθέσεις στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών από την Πέμπτη 28 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Ιουλίου και τόνισε ότι το συντομότερο δυνατό θα τακτοποιηθούν και οι οφειλές παλαιότερων ετών.

Στη διυπουργική σύσκεψη πήραν μέρος ο Υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υπουργού και τόνισε ότι θα καλέσει σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου για να λάβει τις αποφάσεις του.

Εντούτοις, δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ο οποίος επέμεινε στην άμεση διευθέτηση των οφειλών από τις συνταγές του 2011 και δήλωσε ότι θα συνεδριάσει εντός των ημερών το ΔΣ του Συλλόγου για να ορίσει ημερομηνία νέας γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών της Αττικής προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Όπως προκύπτει, μέχρι τότε, δεν θα χορηγούνται από τους φαρμακοποιούς της Αττικής επί πιστώσει τα φάρμακά τους οι οποίοι θα συνεχίσουν να υποχρεώνονται να μεταβούν στον Πειραιά, όπου οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την κινητοποίηση αλλά παρατηρούνται ελλείψεις λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα, οι καρκινοπαθείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τοπικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν πλέον δωρεάν τα φάρμακά του, λόγω ελλείψεων στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δεν μπορούν να τα αγοράσουν λόγω του μεγάλου κόστους –περίπου 4.000 ευρώ η κάθε δόση- από τα φαρμακεία χωρίς πίστωση, δεν μπορούν να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους στα νοσοκομεία αφού λόγω των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων δεν γίνονται εισαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα