ΥΠΑΜ: Εντός των στρατοπέδων ο κίνδυνος των ναρκωτικών

20:13 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο κίνδυνος των ναρκωτικών βρίσκεται εντός των πυλών των στρατοπέδων, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, υπογραμμίζοντας ότι Υπουργείο Αμυνας και ΓΕΕΦ συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική συμμαχία για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Χαιρετίζοντας σήμερα την τελική φάση του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια

στα Ναρκωτικά, ο Υπουργός, αφού σημείωσε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών «είναι πλέον υπαρκτό και σοβαρό στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στην νεολαία», δήλωσε πως «ο κίνδυνος ευρίσκεται και εντός των πυλών των στρατοπέδων».

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι «η Πολιτεία και η κοινωνία μας οργανώνονται και αντιδρούν με προγράμματα συμβουλευτικά, απεξάρτησης, με κέντρα άμεσης πρόσβασης, με προγράμματα για οικογένειες, θεραπευτικά κέντρα και πολλούς άλλους τρόπους».

Το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ συμμετέχουν δυναμικά, κατά τον Υπουργό, «σ’ αυτή τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, με τη Διεύθυνση Υγειονομικού να έχει τη βασική ευθύνη και καθοδήγηση στον αγώνα προστασίας των εθνοφρουρών μας ενάντια στην εξάρτηση, τη φθορά, το θάνατο».

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η συνεργασία του ΓΕΕΦ/Διεύθυνση Υγειονομικού με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου είναι εξαίρετη και παραγωγική, και η ανεμπόδιστη επικοινωνία μεταξύ τους λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο καθοδηγεί την Εθνική Φρουρά ώστε να βρει τις κατάλληλες μεθόδους για την αντιμετώπιση «του ύπουλου εχθρού των ναρκωτικών», ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας ότι σημαντική είναι και η αρωγή του ΚΕΝΘΕΑ.

«Σήμερα η Εθνική Φρουρά αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο, μέσα από τον αγώνα, την έγνοια, την φροντίδα και το ενδιαφέρον για τη στρατευμένη νεολαία μας ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών» ανέφερε.

Οπως είπε, «η άθληση, η υγιής και δημιουργική απασχόληση των νέων μας είναι υψηλή προτεραιότητα της ΕΦ».

Ο Υπουργός Αμυνας συνεχάρη τα στελέχη και τους οπλίτες που συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς και την ηγεσία του ΓΕΕΦ και τη Διεύθυνση Υγειονομικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα