Παραιτείται ο Ελληνας Υφυπουργός Ναυτιλίας

19:42 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παραίτησή του υπέβαλε ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, εφοπλιστής, Γιώργος Βερνίκος, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς η συμμετοχή του σε offshore εταιρείες, όπως αναδείχτηκε από σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντίκειται στη διατήρηση της θέσης του Υπουργού, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ώρες

νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία εκφράζει την εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, υπενθυμίζει ότι ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.
Αναφέρει, επίσης, ότι προβλέπονται βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ζητώντας από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον υφυπουργό να δώσει σχετικές εξηγήσεις για το ζήτημα. Λίγο αργότερα ακολούθησε η παραίτηση του κ. Βερνίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα