Σκληρά αλλά αναγκαία τα ‘σκληρά’ χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, λέει το ΔΗΚΟ

16:45 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δημοσιονομική πειθαρχία, η συγκράτηση των κρατικών δαπανών και τα άλλα «σκληρά» χαρακτηριστικά του προτεινόμενου κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 είναι δυστυχώς αναγκαία κακά, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως κράτος και ως κοινωνία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας μας, ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Βότσης είπε πως το κόμμα του έχει ήδη αρχίσει να μελετά τον κρατικό προϋπολογισμό, “έτσι ώστε να συμβάλει

δημιουργικά κατά την επικείμενη συζήτηση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων” και σημείωσε ότι “από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε ότι διερχόμαστε την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την τουρκική εισβολή του 1974, λόγω των οδυνηρότατων αποφάσεων που μας επιβλήθηκαν από το Eurogroup, το κυρίαρχο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι κατά πόσο θα κατορθώσουμε να εξυγιάνουμε, να επανεκκινήσουμε και να ενδυναμώσουμε την οικονομία μας”.

Εξέφρασε δε τη θέση ότι κάποιες από τις αντιδράσεις για τις ανελαστικές πρόνοιες λιτότητας που χαρακτηρίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, είναι λογικές, κάποιες άλλες όμως “εμπεριέχουν το στοιχείο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού” και διαμήνυσε πως “θα πρέπει να αναλογιστούμε τις μεγάλες ευθύνες που μας αναλογούν, μακριά από ευχολόγια και ευφάνταστες θεωρίες, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας, συναίνεσης και συνεννόησης να καταθέσουμε ουσιαστικές προτάσεις και τροποποιήσεις που θα στοχεύουν στη δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών και στήριξη των ευπαθώς ομάδων του πληθυσμού”.

Ο κ. Βότσης σχολίασε επίσης δήλωση του Μέλους του Π.Γ του ΑΚΕΛ και Επικεφαλή του Γραφείου για το Κυπριακό, Τουμάζου Τσιελεπή, ο οποίος – όπως είπε – “υπέπεσε σε σοβαρό πολιτικό ατόπημα, συμφωνώντας με τη δήλωση του Τ/κ διαπραγματευτή κ. Ερτούν, ότι πρέπει επιτέλους να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία, χωρίς να έχει καθοριστεί με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο το πλαίσιο της βάσης των διαπραγματεύσεων”.

“Διαφωνούμε επίσης με το ΑΚΕΛ για την αναφορά του περί σημαντικών συγκλίσεων, συγκλίσεις τις οποίες συμπεριέλαβε ο κ. Ντάουνερ στο έγγραφο του” είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι για το κόμμα του, “ούτε οι γενναιόδωρες προσφορές του κ. Χριστόφια προς τον σύντροφο του Ταλάτ ισχύουν, ούτε το περιβόητο έγγραφο του κ. Ντάουνερ έχει οποιαδήποτε ισχύ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα