ΚΕΠΑ και βρετανικός οίκος υπέγραψαν συμφωνία για μέτρηση παραγωγικότητας ΜμΕ

15:51 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό Κέντρο Παραγωγικότητας και ο βρετανικός οίκος Winning Moves Ltd υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την εφαρμογή προγράμματος για τη μέτρηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας 100 κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η συμφωνία υπεγράφη στο Υπουργείο Εργασίας από τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Ντίνο Καθητζιώτη και το Διευθυντή Προϊόντος του βρετανικού οίκου Winning Moves Ltd, Μαρκ Μοντένα, παρουσία της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αφορά περίπου 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέσα από

αυτό θα καταστεί δυνατό να μετρηθεί η αποδοτικότητά τους και να βελτιωθεί η παραγωγικότητά τους.
Η Υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό μέτρο», δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Ντίνο Καθητζιώτη οι κυπριακές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να εντοπίσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε σύγκριση με επιχειρήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και όχι μόνο.
Ο κ. Καθητζιώτης σημείωσε ότι το Κέντρο Παραγωγικότητας σκοπεύει να προχωρήσει παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις αυτές παραδίδοντας τους ένα σχέδιο δράσης με κατευθυντήριες γραμμές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους, και κατ’ επέκταση της εθνικής παραγωγικότητας.

Ο Διευθυντής Προϊόντος του βρετανικού οίκου Winning Moves Ltd, Μάρκ Μοντένα ανέφερε ότι το έργο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κύπρου.
Η πρώτη φάση του έργου θα είναι διάρκειας 12 μηνών, όπως ανέφερε, και σε αυτή θα ενταχθούν 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Πήλικος ανέφερε ότι η Ομοσπονδία θα συνεργαστεί και θα βοηθήσει ώστε το έργο να έχει αίσια κατάληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα