Σε συζητήσεις με ξένες επενδυτικές τράπεζες η Ελληνική Κυβέρνηση

09:53 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε συζητήσεις με τουλάχιστον δύο ξένες επενδυτικές τράπεζες για μια πιο γρήγορη από την αναμενόμενη επιστροφή στις αγορές βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα σε συνομιλίες περί έκδοσης ομολόγου ενώ οι αποδόσεις κατρακυλούν».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που

επικαλείται ενημερωμένες πηγές, μεταξύ των τραπεζών αυτών είναι η Morgan Stanley και η Citi και η συζήτηση αφορά την έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου αξίας 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν το Πάσχα, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αξιωματούχος του χρηματοοικονομικού οίκου RBC Capital Markets Πίτερ Σάφρικ δηλώνει πως οι χαμηλές αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων, όπως των κρατικών της Ισπανίας και της Ιταλίας αυτή τη στιγμή, και η δειλή οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα ανοίγουν την όρεξη των επενδυτών για την ελληνική έκδοση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έπεσε σε χαμηλό τετραετίας με ποσοστό μόνο 6%. Λονδρέζος αναλυτής, που δεν κατονομάζεται, εκτιμά πως η Ελλάδα θα καλείτο να πληρώσει επιτόκιο 4,5% στο πενταετές ομόλογο, με βάση τα κόστη δανεισμού για τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα