Σε εξέλιξη έργα για ανάπτυξη της Λάρνακας

08:43 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εργα όπως η νέα παραλιακή Λεωφόρος Πιαλέ Πασιά, η ανάπτυξη της περιοχής Μακένζυ και η ανάπλαση της παραλίας των Φοινικούδων, βρίσκονται σε εξέλιξη και στα τελικά τους στάδια με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, «οι προσπάθειες του Δήμου είναι στοχευμένες στο πολυτιμότερο στοιχείο της πόλης, εκεί που η πόλη συναντά το νερό, με έργα τα οποία

ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όχι τυχαία, αλλά στη βάση ορθολογιστικού σχεδιασμού. Τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και άλλα που βρίσκονται στα τελευταία στάδια τους καθώς και διάφορες ενέργειες που γίνονται από το Δήμο Λάρνακας, δημιουργούν τις συνθήκες και τις προοπτικές για την ενοποίηση και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, και την ανάπτυξη της πόλης».

Ανέφερε ότι «η νέα παραλιακή Λεωφόρος Πιαλέ Πασά, με τον παραλιακό πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο, ενοποιεί την παραλία των Φοινικούδων με την περιοχή Μακένζυ και δημιουργεί τις συνθήκες ανάπτυξης και αξιοποίησης της Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα Σκάλας. Η οργάνωση των υποδομών και η διευκόλυνση των αναπτύξεων στην περιοχή Μακένζυ έχει καταστήσει τη Λάρνακα ένα ανταγωνιστικό προορισμό αναψυχής και ψυχαγωγίας για ολόκληρο τον χρόνο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως «η δημιουργία άνετων και τοπιοτεχνημένων χώρων στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας, δημιουργεί συνθήκες άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας για όλους τους χρήστες».

Επίσης, συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, «η ανάπλαση της παραλίας των Φοινικούδων στα πλαίσια ορθολογιστικού σχεδιασμού της αμμώδους παραλίας και της αντικατάστασης σε πρώτη φάση του πλακόστρωτου του παραλιακού πεζόδρομου και της πλατείας Ευρώπης, παρέχει αναβαθμισμένες διευκολύνσεις στους λουομένους καθώς και στους χρήστες γενικότερα της περιοχής».

Ο κ. Λουρουτζιάτης αναφέρθηκε και στην έκδοση διατάγματος τερματισμού χρήσης για τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου και είπε πως «το διάταγμα διασφαλίζει με νομικά δεσμευτικό τρόπο την οριστική μετακίνηση των εγκαταστάσεων, στην περιοχή του Βασιλικού, ελευθερώνοντας ένα παραλιακό μέτωπο μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων και διασφαλίζοντας τις ανέσεις και την ασφάλεια των δημοτών”.

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με το διάταγμα «θα προωθηθεί η εκπόνηση ειδικής πολεοδομικής μελέτης για την ανάπλαση και μελλοντική αξιοποίηση της παραλιακής περιοχής έκτασης 4 περίπου χιλιομέτρων” και πως διασφαλίζεται η ανάπτυξη της περιοχής, με βάση τις σύγχρονες πολεοδομικές πρακτικές και τεχνογνωσία, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη και οι αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης.

Ιδιαίτερα σημαντικό, σε έκταση και σημασία, και σε ότι αφορά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης, ανέφερε ο Δήμαρχος «αποτελεί το ενοποιημένο έργο λιμανιού και μαρίνας, για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες της Κοινοπραξίας ΖΗΝΩΝ για εξεύρεση χρηματοδότησης υπό τις σημερινές αντίξοες συνθήκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα