Κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ κατά Αθανασίου-Δένδια

09:51 3/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε αμφότερα τα κόμματα θεωρούν πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του επίμαχου βίντεο αποδεικνύουν ότι το θέμα δεν μπορεί να σταματήσει στον ίδιο τον κ. Μπαλτάκο. Μάλιστα, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, ζήτησε ευθέως την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου αντιστοίχως. Στην ίδια

γραμμή κινούνταν χθες και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που έλεγαν πως «από τον Μπαλτάκο αρχίζει το πρόβλημα, δεν τελειώνει εκεί».

Πλήγμα για Σαμαρά

Πάντως, πέραν τον κκ. Αθανασίου και Δένδια, στην Κουμουνδούρου και την Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρούν να αναδείξουν τη γενική διάσταση τις υπόθεσης, ώστε να πλήξουν το προσωπικό προφίλ του πρωθυπουργού και να τον ταυτίσουν με την ακροδεξιά ατζέντα και τις «παρεκκλίσεις» του κόμματός του.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν βαριέςε εκφράσεις για τον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει εξηγήσεις και διαμηνύοντας πως «σιωπή ίσον συνενοχή». «Οι αποκαλύψεις συνιστούν μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα καθώς μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού, τόνισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως «ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και φανερώνει τον καιροσκοπισό του κ. Σαμαρά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξίσου επιθετική κατά του πρωθυπουργού ήταν και η ΔΗΜΑΡ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη να καταλογίζει στον κ. Σαμαρά πως «διατήρησε σε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο, που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη».

Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή» αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και όπως όλα δείχνουν, το «πρέσινγκ» της αριστερής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα