Σε συλλήψεις στη Λάρνακα προχώρησε η Αστυνομία

15:27 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών προχώρησε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα στη Λάρνακα ηλικίας 14 και 19 χρόνων, για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Όπως πρόσθεσε συγκεκριμένα την Παρασκευή είχαν εντοπιστεί, μετά από πληροφορία, σε χώρο Δημοτικού Σχολείου δύο εκκλησιαστικά σκεύη και παρελήφθησαν από την Αστυνομία.

Ανέφερε

πως έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για διάρρηξη εκκλησίας και συνελήφθηκε 14χρονος, ο οποίος και ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος.

«Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων», είπε, «προέκυψε μαρτυρία ότι ενεχόταν σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής χρυσαφικών τριών χιλιάδων ευρώ και παράλληλα είχε κλέψει και τα κλειδιά αυτοκινήτου από τη συγκεκριμένη οικία και είχε κλέψει το αυτοκίνητο της παραπονούμενης, για το οποίο είχε υποδείξει χώρο, όπου και εντοπίστηκε αργότερα».

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως στο πλαίσιο των εξετάσεων προέκυψε και μαρτυρία εναντίον 19χρονου, ο οποίος συνελήφθηκε, σημειώνοντας πως πρόκειται για δύο πρόσωπα, που έχουν απασχολήσει την αστυνομία με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λάρνακα.

Επιπλέον, είπε πως «γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό της υπόλοιπης περιουσίας, ενώ τα χρυσαφικά δεν έχουν εντοπιστεί».

Είπε ακόμα πως «έχουν ήδη ενημερωθεί οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, για τον ανήλικο, ο οποίος έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν».

Στο μεταξύ, ο κ. Αγγελίδης είπε πως στην Πάφο έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα ηλικίας 28, 34 και 38 χρονών σχετικά με το αδίκημα της άγρας πελατών.

Συγκεκριμένα, είπε, «βρίσκονταν στην περιοχή της Κάτω Πάφου, όπου παρενοχλούσαν παρευρισκόμενους τουρίστες, δίδοντας διάφορα έντυπα υλικά. Πρόκειται για το αδίκημα της άγρας πελατών».

Σημείωσε πως έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος και έχουν παρουσιαστεί στο δικαστήριο οι συλληφθέντες, από το οποίο έχουν αφεθεί ελέυθεροι με εγγύηση 500 ευρώ ο κάθε ένας, ενώ η υπόθεση έχει οριστεί για ακρόαση την 1η Ιουνίου.

Προστασία Δασών – Πυρκαγιές
—————————————–
Σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο και την εκστρατεία που έχει ήδη εξαγγελθεί για προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και άλλων χώρων, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τις τοπικές αρχές και τους Δήμους, για να καθαριστούν συγκεκριμένοι χώροι, που υπάρχουν διάφορα αντικείμενα, ούτως ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για πυρκαγιές και η προτροπή προς όλους είναι να σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον.

«Οι οδηγίες που υπάρχουν από πλευράς δικής μας είναι ότι σε περίπτωση πυρκαγιών θα διερευνάται πλέον η σοβαρότητα, όπως μελετάται ένα σοβαρό αδίκημα, δηλαδή κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια και θα υπάρχει μια άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία», είπε.

Γραμμή του Πολίτη – Ηχορύπανση
——————————————–
Για τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά από παράπονα που λήφ

Keywords
Τυχαία Θέματα