Βασική πρόκληση η αντιμετώπιση της έκθεσης των τραπεζών

15:17 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η βασική και μεγάλη πρόκληση αυτή τη στιγμή σε σχέση με την κυπριακή οικονομία είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματός της που είναι η έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία εν γένει, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως σήμερα είναι μια κομβική μέρα για το τραπεζικό σύστημα αφού διορίζεται η πενταμελής επιτροπή που θα αποτελέσει ουσιαστικά το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας

και ερωτηθείς εάν υπάρχουν κάποιοι άλλοι σχεδιασμοί από μέρους της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως ”οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης κινούνται προς δυο κατευθύνσεις: Η πρώτη κατεύθυνση είναι να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας σήμερα και το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας σήμερα, όπως νομίζω όλος ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει, είναι η υπερβολική έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία εν γένει. Ηδη προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός”, πρόσθεσε.

Υπενθύμισε πως ”είχαμε την έγκριση του κυβερνητικού διατάγματος την Πέμπτη από τη Βουλή, πράγμα το οποίο έχουμε χαιρετίσει και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, σε συντονισμό και συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος”.

”Η δεύτερη κατεύθυνση προς την οποία η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται”, ανέφερε, ”είναι η βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών, οι οποίοι δεν είναι άσχημοι βέβαια σε σύγκριση με το τί συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, αλλά επιδιώκουμε συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας διεθνώς”.

”Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, η βασική και μεγάλη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία, και πρόκειται βέβαια για το πρόβλημα της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών”, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα