Σε εγρήγορση το ΥΠΕΣ για παροχή βοήθειας λόγω κακοκαιρίας

15:29 13/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει, άμεσα, εκεί και όπου απαιτείται, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με μηχανήματα, όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μιλώντας στο περιθώριο περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Χάσικος είπε πως, «οι Επαρχιακές Διοικήσεις και οι ίδιοι οι Έπαρχοι, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού επί εικοσιτετραώρου βάσεως».

Ήδη,

σημείωσε, «είχαμε περιπτώσεις όπου έπρεπε να συνδράμουμε, κυρίως, με την παροχή μηχανημάτων για διάνοιξη δρόμων και άλλων διευκολύνσεων προς τις κοινότητες. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν βιώνουμε κάθε χρόνο τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο για να υπάρχει η υποδομή που υφίσταται αλλού».

«Παρ’ όλα αυτά», πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, «μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εσωτερικών με τη βοήθεια και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων όπως είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, αλλά και με ιδιωτικά μέσα που ενοικιάζει η Δημοκρατία, πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε επαρκώς και θέλω να πιστεύω ότι και για τις επόμενες μέρες δεν θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα».

Ο κ. Χάσικος είπε επίσης πως «έχουμε και την Πολιτική Άμυνα σε κατάσταση συναγερμού για να συνδράμει τους πολίτες, είναι και η Αστυνομία, από την άλλη, και έχω τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα