Εκτίμηση της Κυβέρνησης για τη θέση αρχής της Ταϊλάνδης στο Κυπριακό

14:37 13/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση της κυπριακής Κυβέρνησης για τη θέση αρχής που τηρεί η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στο κυπριακό πρόβλημα και το σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε τη νέα Πρέσβης της Κύπρου στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης Μαρία Μιχαήλ κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της προς τον

Βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

Η επίδοση των διαπιστευτηρίων έγινε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής ακρόασης, στο Παλάτι Άμπαρα στην Μπαγκόκ, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ενώπιον του Πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μιχαήλ διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της κυπριακής Κυβέρνησης να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια μιας λύσης, η οποία θα στηρίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επίσης, προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση των προσπαθειών για επίλυση του προβλήματος και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη που στοχεύουν στην υπέρβαση του αδιεξόδου και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κυπριακού λαού έναντι της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού.

Διαβίβασε στον Πρίγκιπα Μάχα Βατζιραλονγκόρν τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου προς τον Βασιλιά, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ταϊλάνδης.

Σημειώνοντας το καλό επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων, την αγαστή συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κύπρου-Ταϊλάνδης στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών, η κ. Μιχαήλ επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, μέσω της ολοκλήρωσης των εκκρεμουσών διμερών συμφωνιών, ώστε να δοθεί επιπλέον ώθηση στον απευθείας διάλογο και τη συνεργασία, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και σε αυτό του επιχειρηματικού κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα