Σ’ ένα μήνα τα ξαναλένε Αναστασιάδης – Έρογλου (Upd)

14:56 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14:34

Συνέχιση της παρούσας διαδικασίας και ολοκλήρωσή της το συντομότερο δυνατόν, συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, όπως ανέφερε η Αναπληρωτής Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζα Μπάτενχαϊμ μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Διαβάζοντας κοινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στην παρουσία τους, η κ. Μπάτενχαϊμ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα ξανασυναντηθούν σε ένα μήνα ή νωρίτερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με την κ. Μπάτενχαϊμ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκε η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

«Συμφώνησαν να συνεχιστεί η διερευνητική διαδικασία και να ολοκληρωθεί αυτή η φάση το συντομότερο δυνατόν, με στόχο να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των δομημένων διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Είδηση 11:51

Άρχισε λίγο μετά τις 11.30 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, κατά την οποία αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της πορείας των μέχρι σήμερα συνομιλιών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Εκπροσώπου του ΓΓ για το Κυπριακό Λίζας Μπάτενχαϊμ, στο χώρο του υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρώτος έφθασε στις 11.32 ο κ. Ερογλου, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής πλευράς Κουντρέτ Οζερσάι και συνεργάτες του.

Τον κ. Ερογλου υποδέχθηκε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ,

Στις 11.35 έφθασε στο χώρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο επίσης υποδέχθηκε η κ. Μπάτενχαϊμ.

Τον Πρόεδρο συνοδεύουν ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας της ε/κ πλευράς.

Είδηση 09:20

Συναντώνται σήμερα, στις 11.30 το πρωί, στην προστατευμένη από τα ΗΕ περιοχή του Αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των ηγετών μετά την υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος, στις 11 Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της πορείας των μέχρι σήμερα συνομιλιών.

Στη συνάντηση, στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Εκπροσώπου του ΓΓ για το Κυπριακό Λίζας Μπάτενχαϊμ, θα παρακαθίσουν επίσης από ε/κ πλευράς, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα