Σ. Χάσικος : Καμία σχέση δεν έχω με τις οικογενειακές επιχειρήσεις από την μέρα της υπουργοποίησής μου

14:46 26/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι την επόμενη ακριβώς μέρα που έμαθε για την υπουργοποίησή του φρόντισε να μην έχει καμία σχέση με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” ότι δεν έχει μειωθεί το ενοίκιο για κρατική υπηρεσία που στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας της οικογένειας του Υπουργού Εσωτερικών, ενώ ο ίδιος ζητά να γίνουν ανάλογες διευθετήσεις για άλλα κτίρια που εκμισθώνει το κράτος, ο Χάσικος είπε πως «το να τα θέτουμε τούτα ενώπιον του Υπουργού ή να προσπαθήσουμε

να χτυπήσουμε τον Υπουργό, επειδή ο Υπουργός ανέλαβε μια εκστρατεία εναντίον κάποιων κομπιναδάρων δεν νομίζω ότι προσφέρουμε υπηρεσία στον τόπο».

Ο κ Χάσικος έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσει το έργο του και τέτοια ζητήματα δεν πρόκειται να τον επηρεάσουν όπως είπε.

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος μόλις έμαθε τις τελευταίες μέρες ότι το Υπουργείο Εργασίας προτίθετο να ενοικιάσει ακίνητο της οικογένειας του επικοινώνησε με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και της ανέφερε ότι δεν ενδιαφερόταν να προχωρήσει αυτή η συμφωνία, παρά το γεγονός ότι το δικό του ακίνητο υπερτερούσε σε όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί.

Για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι πρόκειται για ένα συμβόλαιο που έγινε πολύ παλιά. Δεν θα πρέπει να ισοπεδωθούν τα πάντα, ανέφερε.

Υπάρχει ιδιωτικό δίκαιο, συμβόλαιο και αγορά, είπε, και κάλεσε όσους θεωρούν ότι το ενοίκιο στο συγκεκριμένο κτίριο είναι υψηλό να το εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν κάποιον άλλο χώρο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανάπτυξη και αν θα υπάρξει μέλλον στον τόπο, ο κ Χάσικος ανέφερε πως «βεβαίως και υπάρχει μέλλον στον τόπο».

Ο κ. Χάσικος εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας πως υπάρχουν πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά αυτή η κυβέρνηση προτιμά, όπως είπε, να είναι φειδωλή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σύνεστησε υπομονή, προσθέτοντας πως «δουλεύουμε εντατικότατα ώστε και ξένους επιχειρηματίες να φέρουμε στην Κύπρο αλλά και να βοηθήσουμε τους Κύπριους επιχειρηματίες να προβούν σε έργα ανάπτυξης, έτσι ώστε μέσα απ’ αυτά πράγματι», να γίνει αυτό που λέμε όλοι, να επανεκκινήσει η οικονομία.

Παραμένει δυστυχώς το πρόβλημα με τις τράπεζες, πρόσθεσε ο κ. Χάσικος, στέλνοντας ωστόσο το μήνυμα πως κάθε μέρα που περνά θα είμαστε και καλύτερα. Υπάρχουν έργα είπε που είναι σε εξέλιξη και πρόσθεσε: «Περιμένετε και θα δείτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα