Άναψε το πράσινο φως το Υπουργείο Εσωτερικών για το Δημοτικό Θέατρο της Πάφου

14:25 26/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πράσινο φως άναψε το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου της Πάφου οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το 2014. Το έργο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, θα είναι έτοιμο πριν το 2017 και η αξία θα ανέλθει στα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε μετά το πέρας του Εθνικού Μνημοσύνου των Ηρώων της Έμπας ότι όχι μόνο το Υπουργείο του άναψε το πράσινο φως,

αλλά έδωσε και την γη , για την δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου της Πάφου.

Ο κ. Χάσικος είπε πως η κυβέρνηση είναι παρούσα και υποβοηθητική σε ότι έχει σχέση με έργα, είτε αυτά, όπως είπε, αφορούν Δήμους είτε κοινότητες , είτε αφορούν πολίτες ιδιώτες επιχειρηματίες, είτε αφορούν προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέργας εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας πως από αύριο θα μπορέσει η τοπική αρχή να προχωρήσει στους τελικούς σχεδιασμούς, και επιτέλους, όπως είπε, αυτό το έργο πολιτιστικής υποδομής που θα βοηθήσει την πόλη της Πάφου ενόψει και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2017, να προχωρήσει .

Πλέον πρόσθεσε, με Υπουργική απόφαση, «μπορούμε να προχωρήσουμε και από αύριο άμεσα θα προχωρήσουμε στα κατασκευαστικά σχέδια ».

Ο κ. Βέργας είπε επίσης πως σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών, στην παρουσία και του Έπαρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του ανακοινώθηκε πως με Υπουργική απόφαση, ο Δήμος Πάφου μπορεί να προχωρήσει άμεσα στους σχεδιασμούς.

Εμείς, συνέχισε, έχουμε ήδη έτοιμα σχέδια τα οποία θα εξετάσουν οι αρμόδιες επιτροπές του Δήμου και θα προχωρήσουμε στην ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων ούτως ώστε αρχές του 2014 να ξεκινήσει αυτό το πολυπόθητο έργο για την πόλη μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα