Πυλώνας της οικονομίας ο τουρισμός, δήλωσε ο Πρόεδρος

16:22 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο μας, το οποίο αναμένεται να έχει θετικές επιδράσεις σε διάφορα επίπεδα και τομείς, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι «σε αυτούς τους τομείς περιλαμβάνεται και το τουριστικό μας προϊόν».

Η Προεδρία, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό ως ενός αξιόλογου τουριστικού προορισμού

με ψηλό επίπεδο προσφερομένων υπηρεσιών».

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, που έγινε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να επιτευχθεί αυτός ο μεγάλος στόχος, αλλά και γενικότερα για να αφήσουμε άριστες εντυπώσεις από κάθε άποψη για τη χώρα μας και το λαό μας, σε όσους θα μας επισκεφθούν».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικότατο πυλώνα της οικονομίας της Κύπρου και υπογράμμισε ότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί προτεραιότητα για αυτή την Κυβέρνηση.

«Θα παραμείνει προτεραιότητα, αφού θα συνεχίσουμε όχι μόνο να παρακολουθούμε προσεκτικά τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, αλλά και θα λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα, αξιοποιώντας ευκαιρίες και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις». ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμα ότι το 2011 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό, αφού η χρονιά έκλεισε με μεγάλη αύξηση στις τουριστικές αφίξεις της τάξης του 10%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στα έσοδα η οποία έφτασε το 12,5%.

Ανέφερε ακόμα ότι «οι συνολικές διανυκτερεύσεις έφτασαν τα 14 εκατομμύρια και 285 χιλιάδες, επίδοση που σίγουρα βοήθησε τόσο στην αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων όσο και στη βελτίωση των οικονομικών τους δεδομένων».

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά, είπε ότι παρά το αρχικό μούδιασμα των κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, «μετά και από μεγάλες προσπάθειες, φαίνεται να σημειώνει ουσιαστική βελτίωση. Η σκανδιναβική αγορά δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ η αγορά της Ρωσίας αναμένεται να σημειώσει και φέτος εντυπωσιακή αύξηση».

Τόνισε παράλληλα ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν τριπλασιαστεί, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια σημείωσαν διαδοχικές αυξήσεις της τάξης του 50%, ενώ σημείωσε ότι «η εντυπωσιακή εισροή τουριστών από τη Ρωσία δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο με τη Ρωσία».

Με αυτή την ευκαιρία, συνέχισε, «οφείλουμε να στείλουμε ένα σαφέστατο μήνυμα. Οσοι ηθελημένα ή ακούσια υποσκάπτουν αυτές τις σχέσεις, πρέπει να αναλογιστούν διπλά τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες των ενεργειών τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του τόνισε ακόμα ότι η προσπάθεια προσέλκυσης τουρισμού και επίτευξης θετικών αποτελεσμάτων δεν είναι εύκολο εγχείρημ

Keywords
Τυχαία Θέματα