ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ-ΕΟΠΥΥ

Νέο αγκάθι στις σχέσεις φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ, μετά την έκδοση εγκυκλίου του Οργανισμού, με την οποία καταργεί τον περιορισμό των 5 ημερών για την εκτέλεση των συνταγών που εκδόθηκαν τις ημέρες των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Την έντονη αντίδραση των Φαρμακοποιών έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη, σύμφωνα με την οποία

θα επιτρέπεται η εκτέλεση ακόμη και συνταγών που εκδόθηκαν εν μέσω των κινητοποιήσεων και των οποίων η προθεσμία των πέντε ημερών έχει εκπνεύσει.

Αν και οι συνταγές φαρμάκων έχουν ισχύ μόνο για πέντε ημέρες, με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσες έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους.

Μάλιστα, διευκρινίζεται πως οι φαρμακοποιοί έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν χειρόγραφα τις ηλεκτρονικές συνταγές, εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική εκτέλεση.

Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) υποστηρίζει πως δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο έως και τις 13 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του ΕΟΠΥΥ παράνομη. «Στη βάση αυτή ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργασίμων ημερών», σημειώνεται.

Εν τω μεταξύ, αύριο αποφασίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την περαιτέρω στάση του, καθώς συνεχίζει (όπως και κάποιοι περιφερειακοί Σύλλογοι) να μη χορηγεί φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, έως ότου αποπληρωθεί τουλάχιστον ολόκληρος ο Απρίλιος. Να θυμίσουμε πως, ακολουθώντας την απόφαση του ΠΦΣ, μεγάλος αριθμός Συλλόγων στη περιφέρεια έχουν άρει τις κινητοποιήσεις έως τις 25 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται να εξοφληθεί ο Απρίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα