Ψηλός ο αριθμός των τραυματιών σε τροχαία, δηλώνει ο οργανισμός REACTION

16:27 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο αριθμός των σοβαρά τραυματιών σε οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο είναι αισθητά υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας και σίγουρα ακόμα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση, τονίζει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION για την Οδική Ασφάλεια των Νέων, σημειώνοντας πως παρά την αισθητή μείωση στον αριθμό των νεκρών στην άσφαλτο, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας στην χώρα μας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού

Συμβουλίου του Οργανισμού REACTION, o Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο και ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, επισκέφθηκαν σήμερα τους τραυματίες των οδικών συγκρούσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος Μάριος Σταύρου δήλωσε ότι ως Κύπρος έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον συγκεκριμένο τομέα. «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα βελτίωσης και σίγουρα σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε εξαιρετικά επίπεδα», είπε και ευχαρίστησε το Ιατρικό, Νοσηλευτικό αλλά και το Διοικητικό Προσωπικό όλων των νοσοκομείων για την στήριξη τους στους τραυματίες των οδικών συγκρούσεων.
Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο αλλά και στο προσωπικό της Υπάτης Αρμοστείας για την εγκαθίδρυση της συνεργασίας τους στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός Ύπατος Αρμοστής δήλωσε ότι η χώρα του αποτελεί μια από τις κορυφαίες χώρες στην Οδική Ασφάλεια και σίγουρα είναι έτοιμη να δώσει τις καλές πρακτικές της και σε άλλες χώρες. Επίσης, δήλωσε ότι είναι περήφανος για τη συνεργασία με τον οργανισμό REACTION και για τις δράσεις που υλοποιούνται από κοινού στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα