Ο Παπαδάκης για «Μπάρμπαρος» και απόπειρα αυτοκτονίας στις ΚΦ

16:21 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πονηρή και υστερόβουλη προσπάθεια συντήρησης των επιδρομικών βλέψεων της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Κ.Ε της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας ότι το ερευνητικό πλοίο «Μπάρμπαρος» δεν θα μπει σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η δήλωση του Τούρκου Υπουργού αποτελεί μια πονηρή και υστερόβουλη προσπάθεια συντήρησης των επιδρομικών βλέψεων της Τουρκίας σε βάρος των αδιαμφισβήτητων

κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Τόνισε ότι τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη κατοχυρώνονται απόλυτα από τη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, και σημείωσε ότι η δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου περί αμφισβητούμενων περιοχών συνιστά περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και πρόκληση προς τη διεθνή έννομη τάξη.

Απόπειρα αυτοκτονίας στις ΚΦ

Όσον αφορά στην απόπειρα αυτοκτονίας 21χρονου αλλοδαπού στις Κεντρικές Φυλακές, ο κ. Παπαδάκης είπε πως αυτή κορυφώνει τις ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

«Οι προηγηθείσες τρεις αυτοκτονίες, η χθεσινή απόπειρα αυτοκτονίας αλλά και πολλά άλλα περιστατικά και καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές εγείρουν τεράστια ερωτηματικά. Τι είδους εποπτεία ασκείται από τη Διεύθυνση των φυλακών; Πόσο αποτελεσματικό είναι το κανονιστικό σύστημα; Τι ανέδειξαν οι έρευνες για τις προηγηθείσες αυτοκτονίες», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδάκης.

Κάλεσε, τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και κυρίως, πέραν των διακηρύξεων, «να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που να διασφαλίζουν συνθήκες ομαλότητας, ανθρώπινων συνθηκών και ασφάλειας των κρατουμένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα