Παραδίδονται δύο λεωφόροι στη Λάρνακα το πρώτο εξάμηνο

16:16 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία, ανανεωμένες και αναβαθμισμένες, οι λεωφόροι Πιαλέ Πασά και Γεώργιου Χριστοδουλίδη, δύο μεγάλα έργα υποδομής για τη Λάρνακα, που θα συμβάλουν σημαντικά τόσο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης όσο και στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, «τα έργα στη λεωφόρο Πιαλέ Πασά άρχισαν το Σεπτέμβριο του 2012 και η καινούργια λεωφόρος υπολογίζεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός του πρώτου εξαμήνου

του 2014. Το έργο αφορά την κατασκευή/βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά, δηλαδή η παραλιακή οδός που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζι, καθώς και με τη Λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας».

Το μήκος του δρόμου είναι περίπου 2.1 χιλιόμετρα και η διατομή διαλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας από τον προτεινόμενο κυκλικό κόμβο μέχρι την οδό Ιστικλάλ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα το δρόμου μέχρι το Κάστρο είναι μονόδρομος πλατειακής μορφής. Το έργο περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, χώρους στάθμευσης, χώρους πρασίνου και πλατοεξέδρες και έργα για προστασία του οδοστρώματος από τη θαλάσσια διάβρωση.

Αναφορικά με την ανάπλαση της λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «βάσει της πορείας των εργασιών, εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014. Το έργο αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του δρόμου πρωταρχικής σημασίας από το σημείο συμβολής με τη λεωφόρο Λεμεσού (παρά το K-Cineplex) μέχρι τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΖ».

Πρόσθεσε ότι «ο δρόμος θα ενώσει δύο βασικές οδικές αρτηρίες της Λάρνακας, δηλαδή το δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας με το δρόμο Λάρνακας – Λεμεσού και εκτιμάται ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση κεντρικών δρόμων της πόλης όπως οι λεωφόροι Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου».

Οι κατασκευαστικές εργασίες, όπως εξήγησε ο κ. Λουρουτζιάτης, περιλαμβάνουν χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες, κατασκευή κλειστού συστήματος αποχετεύσεως ομβρίων, σύγχρονο οδικό φωτισμό, τροποποιήσεις, εγκαταστάσεις και υπογειοποίηση κοινωφελών υπηρεσιών και κατασκευή πλακόστρωτων πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.

Το μήκος της λεωφόρου που θα ανακατασκευαστεί είναι 1.5 χιλιόμετρα, θα έχει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο σε κάθε κατεύθυνση, με χτιστή νησίδα και επιπλέον λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις. Ακόμα στις συμβολές της λεωφόρου με τη Λεωφόρο Λεμεσού και τη Λεωφόρο Ηνωμένων Πολιτειών θα κατασκευαστούν ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα