Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναμένει ότι το Εθνικό θα συζητήσει τις εξελίξεις στην Τουρκία

15:53 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι ραγδαίες και θα επηρεάσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και το Κυπριακό, παρατήρησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτές θα απασχολήσουν το Εθνικό Συμβούλιο που συνέρχεται την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Πρόσθεσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε συνεδρία την προσεχή Τρίτη θα μελετήσει το όλο θέμα

επισταμένα και θα διαμορφώσει άποψη για τον τρόπο που οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν το Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού προειδοποίησε επίσης ότι η πειθήνια αποδοχή των επιταγών της Τρόικας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών και σχολιάζοντας παρατήρηση ότι το ΑΚΕΛ ασκεί σκληρή κριτική κατά της Κυβέρνησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «αντιθέτως, η ηγεσία του ΑΚΕΛ κατηγορείται από πολλούς, και όχι μόνο από το χώρο του ΑΚΕΛ, ότι ασκεί πολύ ήπια κριτική στην Κυβέρνηση”.

“Ασκήσαμε κριτική στην Κυβέρνηση για τους διορισμούς και για τους χειρισμούς που αφορούν τους Ημικρατικούς Οργανισμούς”, είπε ο κ. Κυπριανού παραπέμποντας στην κριτική που άσκησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, την οποία ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε πολύ πιο αυστηρή και πολύ πιο έντονη από την κριτική που άσκησε το ΑΚΕΛ.

Η κριτική την οποία ασκούμε έχει αφετηρία την έγνοια μας για το μέλλον αυτού του τόπου, συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό, δεν έχουμε μέλλον και προοπτική.

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε πως σίγουρα το ΑΚΕΛ επιθυμεί να λυθεί το Κυπριακό μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο, όπως το επιθυμούν οι Ε/κ και η πλειοψηφία των Τ/κ, και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που απαιτούν ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και η Άγκυρα.
Οικονομία
————-

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οδηγούμαστε σε μια κατηφορική πορεία που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες και αυτό θα συμβεί και στη δική μας περίπτωση εάν δεν αποφασίσουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές της Τρόικας και δεν επιδιώξουμε να βρούμε άλλη πορεία για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι είναι λυπηρό, την ώρα που όλοι στον πανευρωπαϊκό χώρο αρχίζουν να προβληματίζονται για τις πολιτικές της Τρόικας, την ώρα που το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει να στείλει αποστολές στις χώρες που βρίσκονται υπό μνημόνιο για να διερευνήσει τις επιπτώσεις και στιγματίσει τις πολιτικές της Τρόικας, «εμείς να θεωρούμε ότι οι απαιτήσεις της Τρόικας είναι θέσφατο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η Κυβέρνηση φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη επειδή δεν αντιστέκεται καθόλου σε όλες τις επιταγές της Τρόικας και επιχαίρει επειδή η Τρόικα λέει πως είμαστε οι καλύτεροι μαθητές και αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι μας ζητά».

Πρόσθεσε ότι μπορεί να μας χαρακτηρίζουν ως τους καλύτερους μαθητές, αλλά έχουμε τις χειρότερες αρνητικές συνέπειες και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες.

Ο κ. Κυπριανού, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στην κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία, δεν είναι μόνο του.

Πρόσθεσε ότι στα θέματα της οικονομίας ασκείται κριτική από την ΕΔΕΚ, σε κάποιες περιπτώσεις και από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, από τους Οικολόγους ακόμα και από Βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε περαιτέρω ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να απαντά μόνο στο ΑΚΕΛ γιατί θεωρεί ότι αυτό εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές της ανάγκες.

Διορισμός Τσαλακού
—————————

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για το διορισμό του Γιώργου Τσαλακού στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ, είπε ότι ο κ. Χάσικος δεν είναι ο πλέον αρμόδιος για να κρίνει εάν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της επαγγελματικής δραστηριότητας του κ. Τσαλακού και της θέσης του Προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ.

Συνεχίζοντας, αφού ανέφερε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί τη δική του άποψη και να θεωρεί με βάση τη δική του σκέψη ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, αλλά η κοινωνία μπορεί να κρίνει κατά πόσο αποτελεί ασυμβίβαστο κάποιος ο οποίος είναι διευθυντής σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, ανταγωνιστικό προς το ΡΙΚ, διορίζεται Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ.

Η δική μου λογική, και όπως θέλω να πιστεύω και η λογική της πλειοψηφίας του κόσμου λέει ότι είναι ασυμβίβαστο, συνέχισε προσθέτοντας ότι με βάση υποδείξεις που έκανε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι διορισμοί που είναι οι διορισθέντες δραστηριοποιούνται κατά ασυμβίβαστο τρόπο με το αξίωμα στο όποιο έχουν διορισθεί.

Πρόσθεσε ότι το θέμα θα πρέπει να εξετασθεί με πολύ μεγάλη προσοχή.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει το ασυμβίβαστο να ξεκαθαριστεί με νομοθεσία, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την άποψη πως «θα πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο να πρυτανεύει η κοινή λογική και όχι όταν αφορά «κάποιο δικό μας άνθρωπο» να διαγράφονται και να ισοπεδώνονται τα πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα