Ψήφισμα του σωματείου ‘Αδούλωτη Κερύνεια’ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για την απομάκρυνση Ντάουνερ

18:31 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίδοση ψηφίσματος σε εκπρόσωπο του ΟΗΕ με τελικό παραλήπτη τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, επέδωσε χθες το σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια” καταγγέλοντας τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και ζητώντας την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σωματείο, με αφορμή των χθεσινό δείπνο των δύο ηγετών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταγγελίας του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, ως ανεπιθύμητου προσώπου στην

Κύπρο λόγω της όλης συμπεριφοράς του έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού.

Στο ψήφισμα υποστηρίζεται ότι ο κ. Ντάουνερ ενεργεί σε αντίθεση με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, στηρίζει αβίαστα τις Τουρκικές αποσχιστικές ενέργειες στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραμερίζει και μεθοδεύει την απεμπόληση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βασικών ελευθεριών των Ελληνοκυπρίων προσφύγων, προσφέρει πολιτική και διπλωματική στήριξη στο παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα κατά παράβαση των προνοιών των Ψηφισμάτων 541 & 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προωθεί το ρατσιστικό και θρησκευτικό γεωγραφικό διαχωρισμό του πληθυσμού της Κύπρου και κατ’ επέκταση ρατσιστική λύση στο Κυπριακό, υπονομεύει συστηματικά την κυριαρχία και εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέλος υπονομεύει την αξιοπιστία του ίδιου του Οργανισμού του ΟΗΕ.

“Δεν αναγνωρίζουμε στον κ. Ντάουνερ το δικαίωμα να ασχολείται πλέον με το Κυπριακό και σύμφωνα με την Σύμβαση της Βιέννης είναι ανεπιθύμητος στην Κύπρο”. Με το ψήφισμα απαιτούν από τον ΓΓ του ΟΗΕ την απομάκρυνση του κ. Ντάουνερ και ζητούν όπως ο ΟΗΕ διαχειρισθεί το Κυπριακό ως καθαρά θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής και κατοχής και να κινήσει τις διαδικασίες που προνοεί ο Καταστατικός του Χάρτης για να εξαναγκασθεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την Κύπρο και να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο καθώς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κυπριακού Λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα