Πρόεδρος ΔΣ ΚΟΤ: Ο τουρισμός έχει προσφέρει αναλογικά περισσότερα

13:33 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, αναγνωρίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση προστάζει περισυλλογή και λιτότητα από όλους, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Αλέκος Ουρουντιώτης, ο οποίος πρόσθεσε πως θεωρεί ότι ο τουρισμός έχει προσφέρει αναλογικά πολύ περισσότερα, αφού εκτός από τη σπουδαιότατη συνεισφορά του στα έσοδα της κυπριακής οικονομίας, ο τομέας έχει συνεισφέρει και δια μέσου των περικοπών των κονδυλιών που διατίθενται σε αυτόν.

Σε ομιλία του, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Ουρουντιώτης είπε ότι «γι’ αυτό και οι φορείς της τουριστικής

οικονομίας θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις δύσκολες και επίπονες συνθήκες οικονομικής στενότητας, μέσα στις οποίες έχουμε εργαστεί», σημειώνοντας ότι «το έργο μας είναι μεν επίμοχθο, ωστόσο είμαστε ταγμένοι και έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε, με οποιαδήποτε δεδομένα».

«Μέσα σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, αγωνιζόμαστε σκληρά και αμείωτα για να ενισχύσουμε το χαρτοφυλάκιο της ανταγωνιστικότητάς μας ως προορισμός και να πετύχουμε τη βέλτιστη τουριστική αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ «είναι τοις πάσι γνωστό, πόσο ζωτική ήταν η συνεισφορά της περσινής, ιδιαίτερα πετυχημένης τουριστικής χρονιάς, στη στήριξη της κυπριακής οικονομίας», προσθέτοντας πως «η πραγματικότητα είναι ότι φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού η χρονιά διέπεται από προκλήσεις που πηγάζουν από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της κρίσης στις βασικές αγορές μας και τις επακόλουθες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο η Μεγάλη Βρετανία, όσο και οι αγορές της Ευρωζώνης».

Ωστόσο, είπε πως «τα νέα μηνύματα που παίρνουμε από τις αγορές μας, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα του Μαΐου, δεικνύουν ότι είναι πιθανό να ανατραπούν, εντέλει, οι αρχικές απαισιόδοξες προβλέψεις και τα μειωμένα αποτελέσματα των πρώτων μηνών του έτους».

Εξάλλου, πρόσθεσε, «έχουμε και ένα ιδιαίτερα θετικό αντίβαρο, την εξισορροπητική για την τουριστική Κύπρο δυναμική της ρωσικής αγοράς, η οποία έχει δώσει πνοές ζωής στην τουριστική οικονομία και αναμένεται να το πράξει και φέτος».

«Και αυτό», είπε, «γιατί έχουμε, συλλογικά, δημιουργήσει – τα τελευταία χρόνια – μια ανανεωμένη και δυναμική βάση εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία, με σοβαρή προοπτική, την οποία πρέπει να ενισχύσουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Είπε ακόμα ότι «βρισκόμαστε αισίως στο δεύτερο χρόνο εφαρμογής της Στρατηγικής Τουρισμού 2011-2015 και τα στελέχη του ΚΟΤ εργάζονται με αφοσίωση για να φέρουν εις πέρας τα πολυδιάστατα σχέδια δράσης, για ένα ευρύ φάσμα νευραλγικών τομέων του τουρισμού, μεταξύ των πολλών άλλων δραστηριοτήτων του Οργανισμού».

Για τον ξενοδοχειακό τομέα, ο κ. Ουρουντιώτης είπε πως «είναι, αναμφισβήτητα, ένας τομέας τον οποίο έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε», συμπληρώνοντας πως «το νυν Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το έχει εξάλλου αποδείξει εμπράκτως, αφουγκρασμένο τις παρακινήσεις της ξενοδοχειακής

Keywords
Τυχαία Θέματα