Η ΚΑ θα σωθούν μόνο με ριζικές αλλαγές

13:33 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουγιάλης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές λύσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αφού όπως είπε η εταιρεία αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης και για να επιτευχθεί διάσωση της απαιτούνται ριζικές λύσεις.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή την έκκληση του Υπουργού Οικονομικών για έγκριση του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ως αποζημίωση προς τις Κυπριακές Αερογραμμές για χαμένα έσοδα από την απαγόρευση πτήσεων του αερομεταφορέα στον τουρκικό εναέριο χώρο, οκ. Κουγιάλης

είπε: «Η κυβέρνηση μετατρέπει το ζήτημα της έγκρισης της αποζημίωσης των πέντε εκατομμυρίων, ως το μέγιστο θέμα που απασχολεί τις Κυπριακές Αερογραμμές. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Οι Κυπριακές Αερογραμμές αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και για να επιτευχθεί διάσωση τους, απαιτούνται ριζικές λύσεις».

Συνέχισε λέγοντας πως «το σχέδιο που εκπόνησε η εταιρία δεν πείθει ότι θα πετύχει τη βιωσιμότητα της εταιρίας και θα βγάλει από την κρίση τις Κυπριακές Αερογραμμές».

«Η σημερινή διοίκηση της εταιρίας», είπε, «αυτή που οδήγησε την εταιρία στη σημερινή δεινή θέση, παραμένει στη θέση της, επιδεινώνοντας το πρόβλημα εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην εταιρία. Αυτά είναι τα προβλήματα. Πρέπει να καταρτιστεί σχέδιο, που να αντιμετωπίζει, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα, αλλά να δίνει ολοκληρωμένες και οριστικές λύσεις σε βάθος χρόνου».

Όπως πρόσθεσε «πρέπει να παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και να αναλάβουν τη σωτηρία της εταιρίας άτομα με γνώση του αντικειμένου».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ καλεί την κυβέρνηση να μη χρονοτριβεί σε θέμα προτάσεων και αποφάσεων.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και οι συζητήσεις που έχουν αρχίσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αντικείμενο την ανάπτυξη, έχουν δώσει μια παράταση χρόνου και στην κυπριακή οικονομία. Καλούμε την κυβέρνηση να μην κατασπαταλήσει αυτή την ανάσα, αλλά να την αξιοποιήσει, για να αντιμετωπιστεί η παρούσα τραγική κατάσταση», είπε ο κ. Κουγιάλης.

Κατέληξε λέγοντας πως το ΕΥΡΩΚΟ αναμένει τη σύγκλιση της σύσκεψης για την οικονομία και προσβλέπει στη λήψη τελικών και αμετάκλητων αποφάσεων, σημειώνοντας πως «επιβάλλεται η σύνταξη ενός συμφώνου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας και όχι η προώθηση των προβλημάτων πιο πέρα, για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα