ΥΠΟΙΚ: Στόχος ο συνδυασμός διμερούς δανείου και Μηχανισμού Στήριξης

12:32 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε συνδυασμό επιλογών δηλαδή στην εξασφάλιση διμερούς δανείου για κάλυψη των αναγκών αναχρηματοδότησης του κράτους και στην προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης για την εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα, στοχεύει η Κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή.

Ταυτόχρονα ο κ. Σιαρλή τονίζει ότι η Κυβέρνηση έχει υπόψη της το πιεστικό όριο της 30ης Ιουνίου όπως καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

για εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα.

“Παρόλο που εσείς αναφέρεστε στη Ρωσία, εγώ δεν σας αποκρύβω και ποτέ δεν είπα ότι δεν περιοριστήκαμε μόνο σε μία χώρα και επομένως το θέμα παραμένει ανοικτό. Το θέμα συζητείται και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση την οποία χρειαζόμαστε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είτε αυτή θα προέλθει μέσω μια διακρατικής συμφωνίας είτε αυτή θα προέλθει άμεσα από την Ευρώπη δηλαδή από τον EFSF/ESM”, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σιαρλή.

Είπε χαρακτηριστικά ότι “παραμένουν ακόμη 287 ώρες εντός των οποίων πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επομένως το θέμα είναι πολύ πιεστικό, είμαστε ενήμεροι, συζητούμε, είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας εντός του προκαθορισμένου χρόνου”.

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι δεν έγινε προσφυγή στο Μηχανισμό.

Σε σχέση με τα μέτρα για επίτευξη του στόχου του δημοσιονομικού ελλείμματος 2,5% για το 2012, ο κ. Σιαρλή είπε ότι στην πορεία των διαβουλεύσεων για καταρτισμό των μέτρων δημιουργούνται συνθήκες κατανόησης, προσθέτοντας ότι “θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε το πακέτο μέτρων το οποίο πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιητικό όσον αφορά το ύψος του ποσού που προσδοκούμε να εξασφαλίσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα