Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το Ε’ Φολκλορικό Φεστιβάλ ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ

16:42 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χορευτικά συγκροτήματα από Σλοβακία, Ρουμανία και Κύπρο συμμετείχαν στο Ε’ Φολκλορικό Φεστιβάλ ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στην εξέδρα του Παραλιακού Μετώπου των Φοινικούδων. Τα συγκροτήματα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, πρόσφεραν στους δημότες της Λάρνακας μια ευχάριστη βραδιά με ήχους και βήματα από την παράδοση, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του

Τουρκοκυπριακού σχήματος TUFAD.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ίδια μέρα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φεστιβάλ «υποδέχτηκε στο γραφείο του εκπροσώπους των αποστολών και τους συνεχάρη για την προσπάθεια τους και την ευθύνη που ανέλαβαν να κρατήσουν την παράδοση ζωντανή».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «στα χρόνια που οργανώνεται το Φεστιβάλ είχαν

φώτο αρχείου

την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στην πόλη της Λάρνακας, συγκροτήματα από διάφορες χώρες και να γνωρίσουν την Κύπρο, τον πολιτισμό και το λαό της».

Πρόσθεσε ότι «οι Κύπριοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω του φεστιβάλ την παράδοση και πολιτισμό αρκετών άλλων χωρών. Αποτελεί έτσι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και με τη συνάντηση των συντελεστών, συνενώνει και δημιουργεί στενούς δεσμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα