Πραγματοποιείται η ΓΣ των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου

17:22 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται το απόγευμα η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Η Γενική Συνέλευση, που άρχισε στις 16:30 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, θα ασχοληθεί με την εξέταση της Εκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων 2011, την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Καθορισμό της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση της Έκθεσης Αμοιβών Διοικητικού Συμβουλίου και με τον επαναδιορισμό των ελεγκτών της Εταιρίας και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για

καθορισμό της αμοιβής τους.

Επίσης η ΓΣ θα εξετάσει το ακόλουθο ειδικό ψήφισμα:

“Οπως υπό την αίρεση της επικύρωσης του ψηφίσματος αυτού από το Δικαστήριο, το πιστωτικό υπόλοιπο του λογαριασμού ‘Αποθεματικό από Έκδοση Μετοχών υπέρ το Αρτιο’ της Εταιρίας, ο οποίος τηρείται με βάση το άρθρο 55 του περί Εταιρειών Νόμου, ΚΕΦ. 113, μειωθεί κατά το ποσό των Ευρώ 430.440 χιλ., το οποίο αντιπροσωπεύει κεφάλαιο που απωλέσθηκε και/ή που δεν αντιπροσωπεύεται από διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία, και όπως το ποσό αυτό χρησιμοποιηθεί για διαγραφή ζημιών της Εταιρίας”.

Εξάλλου, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον Κυπριακό Ν. 190(Ι)/2007, ο Θεόδωρος Αριστοδήμου στις 19 Ιουνίου 2012 ενημέρωσε με επιστολή του την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον εκδότη ότι κατά την σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων μπορεί να ασκήσει κατά την κρίση του 202.942.071 δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 11,31% του μετοχικού κεφαλαίου του εκδότη δυνάμει πληρεξουσίων που του χορηγήθηκαν από μετόχους του εκδότη και ιδίων δικαιωμάτων.

“Μετά το πέρας της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ο κ. Αριστοδήμου θα παύσει να κατέχει δικαιώματα ψήφου δυνάμει πληρεξουσίων και θα κατέχει ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που υπολείπεται του ορίου του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο του εκδότη”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα