Πούτιν: Τα μέτρα της ΕΕ για την Κύπρο υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα

10:49 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα επιλεγμένα μέτρα της ΕΕ για την Κύπρο υπονομεύουν ουσιαστικά την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του νησιού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ρώσου Προέδρου, όπου αναρτάται η ομιλία του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης που είχε με συνεργάτες του, και ειδικούς επί του θέματος για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας ενόψει της κρίσης στην ευρωζώνη, τις ΗΠΑ

και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στις ανησυχητικές τάσεις που παρατηρούνται στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Πούτιν ζήτησε στην ομιλία του όπως η συζήτηση επικεντρωθεί στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ρωσικής οικονομίας και δοθούν συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που θα εξασφαλίσουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και όπως δοθεί η μέγιστη προστασία στη χώρα έναντι των διακυμάνσεων στην παγκόσμια οικονομία.

Γενικά ζήτησε από τους παριστάμενους στη συνάντηση μέτρα για μείωση των κινδύνων της ύφεσης σε βασικούς τομείς και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο κ. Πούτιν, στην ομιλία του, είπε πως “η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες το 2012″ και ότι “μερικές από τις χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση με τις υποχρεώσεις του χρέους τους”.

Πρόσθεσε πως “είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποια θετικά σημάδια των καθυστερήσεων αλλά η κατάσταση παραμένει ωστόσο περίπλοκη”.

Βλέπουμε, σημείωσε, τις λύσεις που χρησιμοποιούνται για την επίλυση των προβλημάτων του χρέους σε συγκεκριμένες χώρες.

“Για παράδειγμα η Κύπρος, όπου τα επιλεγμένα μέτρα υπονομεύουν ουσιαστικά την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα”, σημείωσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι “οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούν να πουν πως αυτά τα είδη των μέτρων θα επηρεάσουν περαιτέρω τις εξελίξεις στην Ευρώπη και ποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορούν να υπάρξουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα