Περιορισμούς στα επιδόματα για Ευρωπαίους μετανάστες ζητούν οι Εργατικοί στη Βρετανία

18:11 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπέρ της επιβολής περιορισμών άμεσης πρόσβασης στο κράτος πρόνοιας για τους νέους Ευρωπαίους μετανάστες που έρχονται στη Βρετανία τάχθηκαν οι Εργατικοί.

Η σκιώδης Υπουργός Εσωτερικών Υβέτ Κούπερ ανέφερε σε ομιλία της, που σηματοδότησε αλλαγή πολιτικής για το κόμμα, ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, τα οποία δε θα αντιβαίνουν τους κανόνες της ΕΕ.

Η κ. Κούπερ σημείωσε ότι η κυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχει δίκιο να εξετάζει περιορισμούς στην πρόσβαση σε κρατικά επιδόματα

και δημόσιες υπηρεσίες για πολίτες της ΕΕ, αλλά, όπως είπε, απαιτούνται συγκεκριμένες πρακτικές προτάσεις και όχι «η φρενίτιδα ενημέρωσης και ρητορικής» των αρμόδιων Υπουργών.

Η παρουσίαση της πολιτικής των Εργατικών στο θέμα της μετανάστευσης έγινε ενόψει της άρσης στο τέλος του έτους των επταετών περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση και εργασία Βουλγάρων και Ρουμάνων πολιτών στη Βρετανία. Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ παραδέχθηκε ότι ως κυβέρνηση το κόμμα δεν εισάκουσε τις ανησυχίες των Βρετανών για την αθρόα έλευση μεταναστών.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε η κ. Κούπερ συγκαταλέγεται η απαγόρευση αίτησης για επίδομα ανεργίας για νεοαφιχθέντες μετανάστες λίγες μέρες μετά την εγκατάστασή τους στη χώρα και ο τερματισμός καταβολής επιδόματος τέκνων όταν η οικογένεια του αιτούντος δεν ζει στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα