Ελληνοτουρκική συνεργασία στον τουρισμό κρουαζιέρας συζήτησαν αρμόδιοι φορείς από τις δύο χώρες

18:11 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τούρκοι και Έλληνες τουριστικοί πράκτορες, αλλά και τα Επιμελητήρια των δύο χωρών, θα ενεργήσουν από κοινού για την κατάργηση της θεώρησης βίζας για τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται από την Τουρκία στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πλατφόρμας Κρουαζιέρων Τουρκίας, Εκρέμ Ντεμιρτάς στη σύνοδο με θέμα «Τουρισμός Κρουαζιέρων στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον αυτού».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ (έκδοση Σμύρνης), η σύνοδος

πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, την Πλατφόρμα Κρουαζιέρων Τουρκίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Βόλου από την Ελλάδα, την Διεύθυνση της Ομάδας Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικών Πρακτορείων και έγινε στις 2-3 Μαρτίου στον Βόλο.
Ο κ. Ντεμιρτάς, αναφέρεται, παρουσίασε τα δρομολόγια που ετοίμασαν και περιλαμβάνουν τη Σμύρνη, το Κουσάντασι, τον Πειραιά,τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Δαρδανέλλια, την Λέσβο, τον Τσεσμέ, την Αλικαρνασσό και την Μαρμαρίδα. «Σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι ρότες αυτές θα κερδίσουμε και εμείς και εσείς. Όμως πριν να επιλυθεί το θέμα της θεώρησης, οι ρότες αυτές δεν μπορούν να φθάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα», ανέφερε.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων είπε ότι χρόνια συνεργάζονται στενά με την Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας , αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ελληνοτουρκική συνεργασία για το θέμα της θεώρησης για τα προγράμματα πακέτων.
Η εφημερίδα “Πόστα” (έκδοση Σμύρνης,) με τον τίτλο «Βήμα για δρομολόγια πλοίων μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, γράφει ότι ο Εκρέμ Ντεμιρτάς επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και συμφώνησαν στη δημιουργία σύνδεσης των δύο πόλεων με πλοία το συντομότερο δυνατό, καθώς και στην ανάπτυξη της συνεργασίας όσον αφορά το θέμα του τουρισμού κρουαζιέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα