Σοβαρά επεισόδια ΜΑΤ – κατοίκων στην Ιερισσό με επίκεντρο το χρυσωρυχείο στις Σκουριές

17:30 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ κατοίκων της Ιερισσού και ανδρών των ΜΑΤ.

Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και μαθητές, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη χημικών μέσα σε σχολείο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον μία μαθήτρια να χρειαστεί οξυγόνο και αρκετοί συμμαθητές της να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διέψευσε ότι έπεσαν χημικά μέσα σε σχολείο, μιλώντας

σε δημοσιογράφους, αν και οι κάτοικοι επιμένουν στην καταγγελία τους.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την προσαγωγή άλλων πέντε ατόμων που θεωρήθηκαν από την αστυνομία ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Οι πέντε είναι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς. Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε η είδηση της προσαγωγής οι κάτοικοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα και έστησαν οδοφράγματα. Επί τόπου αναπτύχθηκαν και άνδρες των ΜΑΤ και άρχισαν οι αψιμαχίες που εξελίχθηκαν σε σοβαρά επεισόδια.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία εκφοβισμού τους, που συνίσταται σε μαζικές προσαγωγές και σε εξαναγκαστική λήψη DNA. Στο πλαίσιο του εκφοβισμού εντάσσεται, όπως καταγγέλλουν, και η άσκηση πίεσης κυρίως προς τα παιδιά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κλήση χθες Τετάρτη από την αστυνομία για εξέταση δύο μαθητριών 15 και 17 χρόνων.

Νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές έχει εξαγγελθεί για το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα