Περδίκης: Ακόμη μια σελίδα στο βιβλίο των υποχωρήσεων το προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος

17:23 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας παραδεχτό ότι «στο βιβλίο των πολλών και μακράς διάρκειας πολιτικών των υποχωρήσεων σήμερα καταγράφεται ακόμη μια σελίδα», δήλωσε σήμερα για το προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας παράλληλα διαφωνία με την πρόθεση, όπως ανέφερε, του Προέδρου της Δημοκρατίας να το αποδεχτεί.

«Είναι ολοφάνερο ότι το κείμενο στο οποίο έχουν καταλήξει, αν τελικά το αποδεχτεί ο Ντερβίς Έρογλου, απέχει πάρα πολύ από τα όσα καταγράφονται στο κείμενο που είχε καταθέσει ο

Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 18 Δεκεμβρίου, με το οποίο είχαμε διαφωνήσει, αλλά και με τα όσα καταγράφονται σε επιστολή του ημερομηνίας 2 Ιανουαρίου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ», δήλωσε εξερχόμενος από τη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Περδίκης.

Γενικά, δήλωσε, πρόκειται για μια υπαναχώρηση. «Αν με τις υποχωρήσεις και τις υπαναχωρήσεις πλησιάζουμε στη λύση του Κυπριακού και στην άρση των διχοτομικών φαινομένων, αυτό είναι εκεί και φαίνεται και ο καθένας με λίγο κοινό νου μπορεί να καταλάβει και να δώσει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση των Οικολόγων σε περίπτωση που ο Πρόεδρος αποφασίσει να προχωρήσει, ο κ. Περδίκης είπε «δεν νομίζω ότι χρειάζεται τη στήριξη των Οικολόγων, είναι τη βοήθεια του Θεού που χρειάζεται παραπάνω, γιατί μπαίνει σε ένα δρόμο, ο οποίος όχι μόνο δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα είναι στρωμένος με παγίδες και ναρκοπέδια και η στήριξη των Οικολόγων δεν θα τον βοηθήσει απολύτως σε τίποτα».

«Εμείς θα είμαστε εκεί να δίνουμε τις απόψεις μας. Δεν συμφωνούμε με αυτή την κίνηση που θα κάμει. Τον έχουμε προειδοποιήσει. Έχει νου και γνώση και θα λάβει και την ευθύνη, την ιστορική ευθύνη για το αποτέλεσμα. Όπως και οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή τη λάθος ενέργεια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αφήσει να νοηθεί πως πρόθεση του είναι να απαντήσει καταφατικά, ο κ. Περδίκης είπε «βεβαίως, ξεκάθαρα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το έγγραφο αυτό ικανοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ξεκάθαρο αυτό», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα