Νέα στρατηγική στο Κυπριακό, ζητούν οι Οικολόγοι

16:32 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για τη χάραξη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, αναμένει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Γιώργο Περδίκη, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα και σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι η αλλαγή πολιτικής και χειρισμού στο Κυπριακό είναι πλέον επιβεβλημένη.
«Οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν για λύση συνομοσπονδίας με δύο ξεχωριστά κυρίαρχα

κράτη, έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού», ανέφερε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι «είναι καιρός η πολιτική ηγεσία να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να αντικρίσει με ρεαλισμό την κατάσταση ώστε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με τον ΓΓ των Οικολόγων, «πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να είναι ο κ. Ερντογάν. Μάλιστα οι δηλώσεις του, επειδή έγιναν στην καρδιά της ΕΕ, έχουν μεγαλύτερη σημασία».
Έθεσε το ερώτημα: «εμείς πως προχωρούμε;», Θα συνεχίσει, διερωτήθηκε, «η πολιτική ηγεσία να βαυκαλίζεται με ψεύτικες ελπίδες; Θα συνεχίσει η ατέρμονη προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος με την αδηφάγο και επιθετική Τουρκία»;

«Η αλλαγή πολιτικής και χειρισμού στο Κυπριακό είναι πλέον επιβεβλημένη», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Κυπριακή ηγεσία σπρώχνεται για ακόμα μια φορά στην αποδοχή τετελεσμένων, τα οποία κάθε άλλο είναι προς το συμφέρον του συνόλου του κυπριακού λαού».
Ο κ. Περδίκης συνέχισε λέγοντας ότι «στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή αναμένουμε ότι επιτέλους θα παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις και θα χαραχθεί μια καινούργια στρατηγική».

«Μόνο η αλλαγή των στρατηγικών δεδομένων μπορεί να δώσει κάποιες ελπίδες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι γι’ αυτό που επιμένουμε στη θέση μας για σύσταση συμβουλίου Γεωστρατηγικής Πολιτικής, το οποίο θα συμβουλεύει την Κυβέρνηση για τα θέματα πολιτικής στην περιοχή».
Ο ΓΓ των Οικολόγων χαιρέτισε παράλληλα «τη θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς, ο οποίος ξεκαθάρισε στον Ερντογάν ότι η Κύπρος είναι μια ενιαία οντότητα ενταγμένη ολόκληρη στην ΕΕ».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «θεωρούμε όμως αχρείαστη την αναφορά του στο σχέδιο Ανάν». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε, «οφείλει να ξεκαθαρίσει και στον κ. Σουλτς ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό και ότι δεν πρόκειται να το επαναφέρει».
«Ο κ. Ερντογάν έστειλε το μήνυμα, εμείς το λάβαμε;», διερωτήθηκε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα