ΠΕΟ: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ

17:20 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι η άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι πέραν από αναγκαία και καλεί την Κυβέρνηση “να αφήσει κατά μέρος τα λοξοδρομήματα και τις διάφορες αιτιάσεις και να εργαστεί συστηματικά για τον εκσυγχρονισμό και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων όπως και για την δρομολόγηση όλων των αναγκαίων ενεργειών για εφαρμογή του σχεδίου τέλος του 2015″.

Σε ανακοίνωση η ΠΕΟ αναφέρει ότι “τα πρόσφατα δημοσιεύματα

που παρουσιάζουν την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών διστακτικό ως προς την εισαγωγή του ΓΕΣΥ, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες μας ως προς τις πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις σε σχέση με το ΓΕΣΥ”.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, χωρίς την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες. Σημειώνει ακόμη ότι “η μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ αφήνει πρόσφορο έδαφος για να εισχωρούν στον ευαίσθητο τομέα την υγείας μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με μόνο κίνητρο τους το κέρδος”.

“Το ΓΕΣΥ μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί στην βάση της νομοθεσίας που έχει ψηφιστεί από το 2001 και η οποία περιέχει τόσο τις βασικές αρχές λειτουργίας του σχεδίου όσο και τον τρόπο χρηματοδότησης του σχεδίου, στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί και από την πρόσφατη αναλογιστική μελέτη για το ΓΕΣΥ”, καταλήγει η ΠΕΟ στην ανακοίνωσή της

Keywords
Τυχαία Θέματα