Άρχισαν οι εργασίες για τη Λεωφόρο Χριστουγέννων στη Λευκωσία

16:46 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε “Λεωφόρο Χριστουγέννων” μετατρέπεται από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2014 η λεωφόρος Μακαρίου, όπου οι κατασκευαστικές εργασίες για τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των κατάλληλων χώρων έχουν ήδη αρχίσει, με την κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται προς παραπλήσιους δρόμους.

Το δίκτυο εθελοντών “Λευκωσιάζω”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Δημαρχείο της πρωτεύουσας, προγραμματίζουν, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,

μιαν ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση κατά τις ημέρες αυτές, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για αναζωογόνηση της λεωφόρου και των γειτνιαζουσών οδών και για αύξηση του αριθμού επισκεπτών αλλά και της αγοραστικής κίνησης στην περιοχή αυτή.

Έτσι, από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 ξεκινούν όλες οι προετοιμασίες για τη δημιουργία της “Λεωφόρου Χριστουγέννων” και τμήμα της Μακαρίου θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα, από τη συμβολή της με την οδό Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αρνάλδα, ενώ ξεκίνησε από σήμερα και το στήσιμο των Σπιτιών, δίδοντας στη Λεωφόρο μιαν αλλιώτικη νότα.

Για τους κατοίκους και τους εργαζομένους, καθώς και για τα οχήματα ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων έγιναν ειδικές διευθετήσεις, έτσι ώστε να μην παρεμποδιστούν οι εργασίες τους.

Επίσης έγιναν διευθετήσεις για να μπορούν να διέλθουν οχήματα της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο και άλλα οχήματα, σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου θα αρχίσουν από σήμερα να στήνονται τα ξύλινα σπιτάκια, δεκαοκτώ συνολικώς, στα οποία θα διατίθενται φαγητά, γλυκά, ροφήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές. Επίσης, έχει ετοιμασθεί ένα πρόγραμμα με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορωδιών και άλλων σχημάτων.

“Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τις απολογίες του για την ταλαιπωρία που πιθανόν να υποστούν κάποιοι συνδημότες μας. Ελάτε μαζί να εορτάσουμε και να στηρίξουμε το κέντρο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα