Πενθήμερη προσωποκράτηση για 42χρονο από Περιστερώνα για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα

21:02 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εναντίον 42χρονου από την Περιστερώνα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων κατηγορίας Β1, δηλαδή δύο πιστολιών και παράνομης κατοχής/μεταφοράς φυσιγγίων και πιστολιού, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 42χρονος θεωρείται ύποπτος για καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου των δύο Ελλαδιτών

Ελευθέριου Καρτασάκη και Γιώργου Δημητρίου και του Αλβανού Μόσχου Κούκου που είχαν συλληφθεί στην Αγία Νάπα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι χθες Τετάρτη, η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη 27χρονου από το Ακάκι, ο οποίος εμφανίζεται στην υπόθεση ως ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν στην Αγία Νάπα πριν τη σύλληψη τους οι δύο από τους τρεις πρώτους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο 27χρονος συνδέεται φιλικά με τον 42χρονο, ο οποίος φέρεται κατά καιρούς να οδήγησε τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, ενώ ο ιδιοκτήτης της ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο ύποπτος του ζήτησε στο παρελθόν τη μοτοσυκλέτα αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να του την παραχωρήσει.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, έχει προκύψει ότι κατά τις ώρες πριν τη σύλληψη των δύο Ελλαδιτών και του Αλβανού στην Αγία Νάπα στις 9 Σεπτεμβρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή του Αλβανού είχε επικοινωνία μόνο με ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο λάμβανε αρχικά σήμα από τις περιοχές Αγίων Τριμιθιάς, Αστρομερίτη και Ακακίου και στη συνέχεια από τη Λευκωσία, δηλαδή από τις περιοχές διαμονής του 27χρονου και του 42χρονου.

Το δεύτερο κινητό τηλέφωνο έχει επιβεβαιωθεί ότι κατεχόταν από το πρόσωπο που καθοδηγούσε τον Κούκο για την παραλαβή του οπλισμού σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο ίδιος στην αστυνομία.

Μετά τη σύλληψη του 27χρονου, η αστυνομία ερεύνησε και άλλα σπίτια και υποστατικά μεταξύ των οποίων και υποστατικά, το σπίτι και αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του 42χρονου. Μέσα στα υποστατικά του υπόπτου βρέθηκε μια θήκη πιστολιού την επιγραφή GL 2SH.

Ο ίδιος είπε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει τέτοιο πιστόλι από την Αγγλία αλλά το πώλησε σε πρόσωπο που δεν κατονόμασε. Περαιτέρω ανέφερε ότι κατείχε οπλισμό και εκρηκτικές ύλες για σκοπούς προστασίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το ένα από τα δύο πιστόλια που είχαν βρεθεί στην κατοχή των τριών πρώτων υπόπτων στην Αγία Νάπα είναι τύπου Glock και έχει επιβεβαιωθεί μέσω της βαλλιστικής εξέτασης ότι είναι το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Στα υποστατικά του υπόπτου βρέθηκαν επίσης 13 συσκευές κινητού, 10 συνδρομητικές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, 8 χάρτινες συσκευασίες κινητών τηλεφώνων και 2 πλαστικές συσκευασίες συνδρομητικών καρτών κινητής τηλεφωνίας. Ο ύποπτος είπε επίσης ότι κατείχε οπλισμό και εκρηκτικές ύλες αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν για σκοπο

Keywords
Αναζητήσεις
zougla foniko ayia napa
Τυχαία Θέματα