ΠΕΚ: Διοχέτευση τουρκικών ψαριών στις ελεύθερες περιοχές μέσω κανονισμού πράσινης γραμμής

22:23 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τεράστιες ποσότητες τουρκικών ψαριών έχουν διοχετευτεί από τα οδοφράγματα προς τις ελεύθερες περιοχές, «εκτοπίζοντας παντελώς τα φρέσκα ψάρια των ψαράδων μας από τις ψαραγορές», υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, η Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ).

Προσθέτει ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες τις οποίες βιώνει σήμερα ο τόπος «εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που μας έχουν επιβληθεί από το Eurogroup, ο λεγόμενος ‘κανονισμός της πράσινης γραμμής’ αποτελεί δυστυχώς τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες γίνονται για προώθηση των κυπριακών

αγροτικών προϊόντων στην ντόπια αγορά και την όσον το δυνατό μείωση των εισαγωγών και εξοικονόμηση πολύτιμου συναλλάγματος».

«Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας, δεν έχουν λάβει τα μηνύματα της κοινωνίας μας η οποία ζητά επιτακτικά συλλογική δράση για αντιμετώπιση της κρίσης και συνεχίζουν να ενεργούν θέτοντας το προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος του τόπου και του λαού. Εν μέσω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, εκμεταλλευόμενοι την όποια δυνατότητα τους παρέχει ο ‘κανονισμός της πράσινης γραμμής’ έχουν αυξήσει σημαντικά τις αγορές τούρκικων προϊόντων τα οποία διοχετεύουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων», συμπληρώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι «τον τελευταίο έχουν περάσει από τα οδοφράγματα, αλλά και από άλλες οδούς, προς τις ελεύθερες περιοχές τεράστιες ποσότητες ψαριών, ποσότητες οι οποίες ξεπερνούν την αλιευτική δυνατότητα των ιδίων των Τουρκοκυπρίων, εκτοπίζοντας παντελώς τα φρέσκα ψάρια των ψαράδων μας από τις ψαραγορές».

Η ΠΕΚ ζητά την άμεση λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση «για αντιμετώπιση αυτών των απαράδεχτων και καταδικαστέων συμπεριφορών που εντείνουν την κρίση στις ελεύθερες περιοχές, μη αποκλειόμενης ακόμα και της εξέτασης του ενδεχομένου αναστολής της εφαρμογής του κανονισμού της πράσινης γραμμής, για όσον διάστημα η οικονομία μας θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα