ΠΑΣΥΚΙ: Κινδυνεύει να μείνει ακέφαλο το Τμήμα Α’ Βοηθειών του ΓΝ Λευκωσίας

17:32 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλες χειρουργικές κλινικές και το Τμήμα Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα μείνουν χωρίς διευθυντή, αν οι κυβερνητικοί ιατροί δεν εξαιρεθούν από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για παγοποίηση νέων θέσεων και προαγωγών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Βάιος Παρτασίδης.

Ο κ. Παρτασίδης μιλούσε μετά από τη συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΚΙ με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, με τον

οποίο συζήτησε τα προβλήματα που πιθανώς να προκληθούν κατά τους προσεχείς μήνες στα κρατικά νοσηλευτήρια λόγω της παγοποίησης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αναμένονται πολλές αφυπηρετήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

«Επακόλουθο είναι ότι τα νοσηλευτήρια θα υποβαθμιστούν αναφορικά με τη στελέχωση και τη διεύθυνση» ανέφερε ο κ. Παρτασίδης.

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδειξε πλήρη κατανόηση στο θέμα, καθώς αφορά έναν τομέα στον οποίο είναι πολύ ευαίσθητος, ενώ πρόσθεσε πως θέση του κ. Αναστασιάδη είναι πως αν το Υπουργείο Υγείας παρουσιάσει δικαιολογημένα τα αιτήματα, τότε θα επιτευχθεί η εξαίρεση από τον νόμο.

Ο κ. Παρτασίδης συμπλήρωσε εξάλλου ότι ένα δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν το χρόνιο αίτημα της συντεχνίας για πλήρη σύνταξη των γιατρών του δημοσίου. Είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ της παράτασης της υπηρεσίας στο δημόσιο, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το πρόβλημα σε ικανοποιητικό βαθμό για τους γιατρούς.

Περιορισμός των δικαιούχων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
—————————

Ο κ. Παρτασίδης ανέφερε εξάλλου ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να περιοριστεί η προσέλευση των ασθενών που είναι δικαιούχοι δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια, καθώς έχει αυξηθεί η προσέλευση σε σχέση με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια λόγω οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθείς σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο κ. Παρτασίδης επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των ασθενών καταφεύγουν στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Είπε, μάλιστα, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για μερικούς μήνες, σε συνδυασμό με την παγοποίηση των θέσεων, τότε θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχεται στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να κάνει προτάσεις για το θέμα αυτό, μελετώντας την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων ή με άλλους έμμεσους τρόπους.

Είπε, παράλληλα, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε οι όποιες ρυθμίσεις να μην έχουν επιπτώσεις στους άπορους ή στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα.

Ερωτηθείς αν η αύξηση στην προσέλευση των ασθενών σχετίζεται με αυξημένη προσέλευση Τουρκοκυπρίων, ο κ. Παρτασίδης ανέφερε ότι υπήρξε τέτοιο πρόβλημα με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, όμως τα τελευταία δύο χρόνια η προσέλευση Τουρκοκυπρίων έχει μειωθεί αισθητά. Πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην αυξημένη προσέλευση Κυπρίων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ είπε ότι οι κυβερνητικοί

Keywords
Τυχαία Θέματα