«Παρών» στο πολυνομοσχέδιο και «ναι» στον προϋπολογισμό αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ

13:54 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Παρών» στα νέα μέτρα που θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή την Τετάρτη  και «ναι» στον προϋπολογισμό, η συζήτηση για τον οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή, αποφάσισαν να ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη βάση της σχετικής εισήγησης που έκανε ο Πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Η συγκεκριμένη στάση εγκρίθηκε με 77 ψήφους ενώ 26 ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση να υπερψηφιστούν και ο προϋπολογισμός και το πολυνομοσχέδιο. Υπήρξαν και 6 λευκά.

Της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς προηγήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Πρόεδρο του κόμματος  Φώτη Κουβέλη και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Την Κυριακή ο κ. Σαμαράς είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο άνδρες κατά τις οποίες τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του φέρεται να επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκη, μετά τη γνωστοποίηση της άρνησής τους να υπογράψουν το τμήμα εκείνο του πολυνομοσχεδίου των μέτρων που αφορά στα δικά τους υπουργεία. Μετά το πέρας της επικοινωνίας, οι δύο υπουργοί ήραν τις επιφυλάξεις τους και υπέγραψαν.
Προβλήματα εκτιμάται ότι θ’ αντιμετωπίσει αύριο κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καθώς τουλάχιστον δύο βουλευτές οι  Μιχάλης Κασσής –που έχει δηλώσει ότι ανεξαρτητοποιείται αν και δεν έχει ενημερωθεί σχετικά επισήμως ο Πρόεδρος της Βουλής- και Θόδωρος Παραστατίδης έχουν  πει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Αντιρρήσεις έχει εκφράσει και ο πρώην Υπουργός  Κώστας Σκανδαλίδης, που δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανώς να μην μεταβεί στη Βουλή.  Σοβαρότατες επιφυλάξεις έχει διατυπώσει και ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ , νυν βουλευτής, κ. Κουτσούκος ενώ φέρονται να εξετάζουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη στάση που θα τηρήσουν οι κ.κ. Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάγκρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα