Μαυρογιάννης: Η πολιτική συνοχής, σημαντική προτεραιότητα για την Κυπριακή Προεδρία

12:13 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική συνοχής αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και μια έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης, επεσήμανε ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανδρέας Μαυρογιάννης σε δήλωσή του πριν από την έναρξη του τελευταίου Άτυπου Συμβουλίου, στο πλαίσιο της Προεδρίας, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι, ενώ πλησιάζουμε το τέλος της Κυπριακής Προεδρίας, όλα τα Άτυπα Συμβούλια «ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένα».

Όπως

ανέφερε, τη σημερινή συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα και τη διακυβέρνηση της πολιτικής συνοχής στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Στις πρωινές εργασίες του συμβουλίου θα επικεντρωνόταν σε τρόπους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής για τη συνοχή, στη διασφάλιση της ποιότητας των δαπανών και της ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας, με βάση το έγγραφο της Προεδρίας, ενώ το γεύμα εργασίας θα επικεντρωθεί στη διαχείριση της πολιτικής συνοχής σε επίπεδο ΕΕ, με βάση το άτυπο έγγραφο που ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Προεδρία, εξήγησε ο κ. Μαυρογιάννης.

Η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή είναι σημαντική για την ανάπτυξη και για να ανταποκριθούμε στους στόχους της Ευρωπαϊκής στρατηγικής 2020, σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα