Οι Οικολόγοι λένε «ναι» στην εργοδότηση ανέργων επιστημόνων για στελέχωση εκλογικών κέντρων

12:42 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών την περασμένη Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, τέθηκε θέμα από την υπουργό Εσωτερικών κ. Ελένη Μαύρου όπως προσληφθούν άνεργοι νέοι επιστήμονες για την στελέχωση των εκλογικών κέντρων ενόψη των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Η πρόταση προνοεί για στελέχωση κατά 2/3 από δημοσίους υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία στην στελέχωση εκλογικών κέντρων και κατά 1/3 απο ανέργους νέους.

Η εκπρόσωπος, του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, στη σύσκεψη, κ. Έφη Ξάνθου, δήλωσε απερίφραστα ότι το Κίνημα τάσσεται υπέρ της εργοδότησης ανέργων νέων για αυτό τον σκοπό. Επιπλέον

άποψη μας είναι ότι αν όντως δεν υπάρξει η αναγκαία ανταπόκριση από μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, λόγο της μείωσης της αντιμισθίας που θα δοθεί σε αυτές τις εκλογές, τότε θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των άνεργων νέων και πέραν του 1/3 των απαιτούμενων θέσεων.

Καταθέσαμε την άποψη ότι σε μια τέτοια διαδικασία, που ξεκαθαρίστηκε ότι θα αφορά μόνο άνεργους νέους μέχρι και 35 ετών (απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα εργοδότησης σε άτομα που έχουν εξαρτώμενους (παιδιά, άνεργους συζύγους, την φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν) και σε άτομα με αναπηρίες. Επίσης ζητήσαμε να τηρηθούν διαφανείς και ορθολογικές διαδικασίες με βάση την νομοθεσία.

Ως Κίνημα Οικολόγων είναι πεποίθησή μας πως, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να βρεθούν τρόποι να προωθηθεί η μερική εργοδότηση ανέργων και η ευέλικτη εργοδότηση.

Παράλληλα, η στελέχωση των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού θα μπορεί να γίνει με εργοδοτούμενους από στις πρεσβείες μας ή και ανέργων αποφοίτων πανεπιστημίων που ζουν στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί το τοπικό δυναμικό ώστε να μην επωμιστεί τα έξοδα διακίνησης και διατροφής δημοσίων υπαλλήλων η κυπριακή δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα