Πάνω από το 10% παραμένει η ανεργία στην Ιταλία

15:27 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ποσοστό ανεργίας της Ιταλίας σημείωσε ελαφρά πτώση το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά παρέμεινε πάνω από το όριο των 10%, ενώ η ανεργία στους νέους έφτασε νέο ψηλό ρεκόρ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανεργία μειώθηκε σε 10,1% το Μάιο από 10,2% τον Απρίλιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15 και 24 χρονών αυξήθηκε κατά 0,95 σε 36,2% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Istat.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που το ποσοστό ανεργίας της Ιταλίας παραμένει πάνω

από το 10%, καθώς η χώρα προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της μετά από σειρά μέτρων λιτότητας που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση της χρεωστικής κρίσης της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ο αριθμός ατόμων που αναζητούν εργασία μειώθηκε σε 2.584 εκ. το Μάιο, μειωμένος κατά 0,7% από τον Απρίλιο.

Ωστόσο, το ποσοστό ήταν αυξημένο κατά 1,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με την Istat.

Τα στοιχεία του Μαΐου «δεν μας επιτρέπουν να πούμε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει», ανέφερε αξιωματούχος της Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, η ανεργία έχει αυξηθεί τόσο πολύ που η ανάκαμψη θα πάρει κάποιο χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα