Προέχει η υπεύθυνη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

15:17 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα ότι η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο συμπίπτει, δυστυχώς, με άλλη μια αρνητική επίδοση, αυτή της ανεργίας, ενώ αναφερόμενος στην κάθοδο της Τρόικα, είπε ότι προέχει η σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη διαπραγμάτευση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, είπε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στη Βουλή,

η ανεργία στην Κύπρο ξεπερνά το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Εκεί που ξεκινούσαμε από την τρίτη καλύτερη θέση το 2008, έχουμε σήμερα διολισθήσει στην 17η θέση, έχουμε την τρίτη χειρότερη επιδείνωση στην ανεργία μετά την Ελλάδα και Πορτογαλία», πρόσθεσε.

Είναι γι αυτό, δήλωσε, που επιμένουμε πως τα προβλήματα της οικονομίας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με τα λόγια ούτε με τις επικοινωνιακές προσεγγίσεις.

«Όσοι λεκτικά παρουσιάζουν εαυτούς ως προστάτες δήθεν των εργαζομένων πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι επί ημερών τους η ανεργία υπερτριπλασιάστηκε», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε η αναζήτηση ευθυνών -παρόλο που αυτές υπάρχουν- ούτε οι αλληλοκατηγορίες στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά η σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».

«Εμείς έχουμε προσκαλέσει την Τρόικα, εμείς έχουμε προσφύγει στο μηχανισμό, εμείς βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση και ζητάμε βοήθεια», ανέφερε.

Πρέπει τουλάχιστον, πρόσθεσε, να διασφαλίσουμε όρους και προϋποθέσεις ανεχτούς και λογικούς που θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της οικονομίας μας και στην επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΔΗΣΥ, και προς αυτή την κατεύθυνση μένουμε προσηλωμένοι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα