ΥΠΕΣ: Διόρθωση του ζητήματος με υψηλές εγγυητικές για διαχείριση αποβλήτων

14:42 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε η Υπουργός Ελένη Μαύρου, στηρίζει τις προσπάθειες των εργολάβων οικοδομών για συλλογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και θα επιδιώξει, σε συνεννόηση με τη Βουλή και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, να διορθωθεί συντόμως το ζήτημα με τις υψηλές εγγυητικές που απαιτούνται για τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης.
Σε δηλώσεις της, μετά από συνάντηση με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) και το Σύνδεσμο Εργοληπτών Πάφου για το θέμα των στερεών αποβλήτων, η κ.

Μαύρου διευκρίνισε ότι “αυτήν τη στιγμή δεν προβλέπεται να προστεθούν νέα έργα του Δημοσίου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών”, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στον περιορισμό της ανεργίας και στην αναθέρμανση της οικονομίας.

Εκ μέρους της ΟΣΕΟΚ, ο Κώστας Ρουσιάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι ήταν “εποικοδομητική η συνάντηση με το Υπουργείο”.
“Οφείλουμε, πραγματικά”, είπε ο κ. Ρουσιάς, “να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες τόσο προσωπικά προς την κ. Υπουργό όσο και προς το Υπουργείο, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά μας για τη συνάντηση”.

“Με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου”, είπε η κ. Μαύρου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, “συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων, που απασχολούν την οικοδομική βιομηχανία και ιδιαίτερα θέματα διαχείρισης αδρανών υλικών, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με έργα του Δημοσίου, έργα που αναμένεται να αναθερμάνουν την οικονομία στο συγκεκριμένο τομέα”.
“Σε ό,τι αφορά τα θέματα διαχείρισης αδρανών υλικών”, είπε η κ. Μαύρου, “το Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει και στηρίζει τις προσπάθειες των εργολάβων οικοδομών, για συλλογική διαχείριση των υλικών αυτών και η στήριξή μας έχει αποδειχθεί με πολλούς τρόπους”.

“Αντιλαμβανόμαστε”, συνέχισε η Υπουργός Εσωτερικών, “οι υψηλές εγγυητικές, που απαιτούνται με τους νέους κανονισμούς για τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης, έχουν αποβεί αποτρεπτικές και θα επιδιώξουμε συνεννόηση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό το σημείο τούτο”.
Ο κ. Ρουσιάς ανέφερε ότι “στα προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τον κλάδο, είναι και η νέα νομοθεσία περί στερεών αποβλήτων, μια νομοθεσία η οποία, δυστυχώς, μας έχει μπλοκάρει, λόγω των υψηλών απαιτήσεων, που είχε επιβάλει η Βουλή στο νέο νομοσχέδιο για τις τρομερές εγγυητικές, που δυσκολεύουν στο να μπουν σε λειτουργία συλλογικά συστήματα”.

“Αυτό, όμως”, δήλωσε ο κ. Ρουσιάς, “που ταλανίζει τον κλάδο, σε όλο του το μεγαλείο, είναι το πρόβλημα ότι δεν υπάρχουν δουλειές σήμερα και, όταν δεν υπάρχουν δουλειές, υπάρχει ανεργία, υπάρχει το κοινωνικό πρόβλημα”.
“Εχουμε ζητήσει”, πρόσθεσε ο κ. Ρουσιάς, “όπου υπάρχουν ώριμα έργα, να μπορέσουν να ανοίξουν για να εργοδοτήσουμε κόσμο”.

“Σκοπός μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, “δεν είναι να πληρώνουμε ανεργιακά επιδόματα, αλλά να ανοίξουμε δουλειές για τον κόσμο”.
“Είχαμε τη στήριξη

Keywords
Τυχαία Θέματα