Παναγροτικός: Η Κυβέρνηση να “παγώσει” τις οικονομικές της απαιτήσεις από τους πατατοπαραγωγούς

10:59 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Στήριξη στους πατατοπαραγωγούς από την Κυβέρνηση ζητά ο Παναγροτικός.

Γραπτή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Παναγροτικού Νεκτάριου Κάρυου σχετικά με την κατάσταση στην πατατοκαλλιέργεια, αναφέρει ότι οι συνθήκες οικονομικής κρίσης που επικρατούν αλλά και η έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στο κράτος, ώθησε την κυβέρνηση να καθυστερήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πατατοπαραγωγούς για τέσσερα χρόνια. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί δεν φρόντισε να ανταποκριθεί έγκαιρα και ουσιαστικά στα προβλήματα», προσθέτει.

Ο

Παναγροτικός ζητά από την κυβέρνηση να παγώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από τους παραγωγούς μέχρι να τους αποζημιώσουν, το Εθνικό Σχέδιο για την πατατοκαλλιέργεια να συνεχιστεί, η Κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις των ετών 2009 και 2010 και να πληρώσει άμεσα τις ζημιές του 2012 από τα σχέδια του ΟΓΑ χωρίς να εξαιρέσει ούτε ένα παραγωγό με την αιτιολογία ότι οι ζημιές προέρχονταν από αιτία που δεν καλύπτονται από τον ΟΓΑ.

Ακόμα ζητά να βελτιωθούν αποτελεσματικά τα σχέδια ασφάλισης του ΟΓΑ, αλλιώς η έξοδος των πατατοπαραγωγών από το σχέδιο θα είναι αναπόφευκτη, να γίνεται αναθεώρηση της διαδικασίας του Εθνικού Πλαισίου Στήριξης για Θεομηνίες και αποφυγή των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα