Συνάντηση Παπούλια με τον Έλληνα Υπουργό Αμυνας

16:22 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο είχε συνάντηση σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα, Κάρολος Παπούλιας.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο, που περνά η χώρα, σημείωσε ότι και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν γίνει δραματικές περικοπές, λέγοντας ότι «μόνο στα μισθολόγια των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι περικοπές έχουν φθάσει το 37%, δηλαδή είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο και αυτό μετέχει στις θυσίες, και οι

θυσίες πραγματικά είναι οδυνηρές».

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «υπάρχουν κι άλλες περικοπές, αλλά με μία επιδίωξη μόνο, αλλά πολύ σημαντική, να μην διαταραχθεί η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και να μην βλάψουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι πάνω από όλα, η εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην υποσκαφθεί η ψυχολογία, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του ίδιου όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού, μήπως υπάρξει κι άλλη περικοπή, από αυτή δηλαδή που έχει καταγραφεί από 10 έως 12%, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, δεν μπορεί να υποστεί άλλη μια τέτοια οδυνηρή περικοπή. Οι οικογένειές τους έχουν πρόβλημα. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα, και τους αξίζει δημόσιος έπαινος, γιατί κ. Πρόεδρε παρά τις περικοπές, και παρά την πολύ δύσκολη καθημερινότητα που περνάνε, είναι στο καθήκον προσηλωμένοι, και με τον καλύτερο τρόπο φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει αναθέσει η πατρίδα».

Εξερχόμενος τους Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να μην γίνουν άλλες περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις, αναζητά ισοδύναμα, τα οποία υπάρχουν και μπορούν να τις αποτρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα