Ομήρου: Μάλλον εντός Ιουλίου αποφασίζει η ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές

14:12 14/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις του για τις Προεδρικές εκλογές ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε η Κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ αναμένεται να συνέλθει στις 21 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των προεδρικών .

Ο κ. Όμηρου επεσήμανε

ότι «το κίνημα παραμένει συνεπές στην αρχική απόφαση ότι δηλαδή θα επιδιωχθεί η κατάθεση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας ενώπιον του λαού με μια υποψηφιότητα , αξιόπιστη, από τον ενδιάμεσο χώρο η οποία θα έχει τη δυνατότητα μιας νικηφόρας παρουσίας στις προεδρικές εκλογές».

«Σε αυτή την γραμμή η ΕΔΕΚ παραμένει αμετακίνητη και αμετάθετα τοποθετημένη. Ερωτηθείς εάν αναμένεται κάποια εξέλιξη από τη συνάντηση με το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ Όμηρου περιορίστηκε να πει ότι εάν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση. «Είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο η ΕΔΕΚ να λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα των προεδρικών εκλογών το Φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν ότι τα μητρώα των μελών της ΕΔΕΚ βρίσκονται στα χέρια του υποψηφίου για την Προεδρία Γιώργου Λιλλήκα και ότι η ηγεσία του κινήματος είναι ενοχλημένη . «Το κίνημα παραμένει προσηλωμένο στη διατύπωση εναλλακτικής πρότασης εξουσίας και ήδη υπάρχει προγραμματική διακήρυξη στην οποία έχει καταλήξει η ΕΔΕΚ η οποία θα είναι δεσμευτική σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι «από αυτό τον στόχο η ΕΔΕΚ δεν αποπροσανατολίζεται από οτιδήποτε άλλο. Αναμένει να ληφθεί απόφαση για τον υποψήφιο ο οποίος θα εκπροσωπήσει με αξιόπιστο τρόπο αυτήν την προγραμματική διακήρυξη».

«Μπορεί να έγιναν κάποια παράπονα τα οποία θα μελετηθούν από την γραμματεία του κόμματος και δεν επιθυμώ να δώσω την εντύπωση ενός μείζονος θέματος», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα