Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για εναλλακτική πρόταση εξουσίας

13:52 14/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για υλοποίηση της απόφασης του Παγκυπρίου Συνεδρίου για εκπροσώπηση του ενδιάμεσου χώρου από μια αξιόπιστη υποψηφιότητα στη βάση της πολιτικής διακήρυξης των τεσσάρων κομμάτων, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά η προσπάθεια αυτή ναυάγησε, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης καταδίκης του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής

εισβολής στο μνημείο του Πρωτομάρτυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κόκου Φωτίου στη Λάρνακα, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «οι συνθήκες σήμερα επιβάλλουν συσπείρωση, ενότητα στόχων και αγώνα για αποτροπή των κατοχικών δεδομένων. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι ευνοϊκές και ως εκ τούτου χρειάζεται επαγρύπνηση».

Σε ερώτηση κατά πόσον η ΕΔΕΚ έχει λάβει τις αποφάσεις της αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του 2013, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος απάντησε ότι «η ΕΔΕΚ εξακολουθεί να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην απόφαση του τελευταίου Παγκυπρίου Συνεδρίου όπου στην ουσία θέτει ένα συγκεκριμένο στόχο: ο ενδιάμεσος χώρος να εκπροσωπηθεί με μια αξιόπιστη υποψηφιότητα στη βάση της πολιτικής διακήρυξης των τεσσάρων κομμάτων έστω και αν αυτή η προσπάθεια ναυάγησε, και κυρίως να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας στον κυπριακό ελληνισμό.

Πρόσθεσε πως «η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει και θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα ώστε να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει λίγη ακόμα αναμονή και έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ θα πάρουν την τελική απόφαση».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η ΕΔΕΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία για «επανασύσταση του ενδιάμεσου χώρου» ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «πρωτοβουλίες προς επανασύσταση της τετραμερούς δεν μπορούν να γίνουν γιατί ακριβώς το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί δεν το επιτρέπει. Όμως πρωτοβουλίες έγιναν, πρωτοβουλίες γίνονται και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για να διερευνηθούν ακριβώς όλες οι δυνατότητες και να υλοποιηθούν όλες οι δυνατές πιθανότητες για την υλοποίηση του στόχου» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος της ΕΔΕΚ, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος απάντησε πως «είμαι αισιόδοξος ότι η ΕΔΕΚ και τα συλλογικά της όργανα θα λάβουν την κατάλληλη στιγμή τη σωστή για τον κυπριακό ελληνισμό, απόφαση».

Αναφερόμενος στον Πρωτομάρτυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κόκο Φωτίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι «η μνημόνευση των νεκρών της αντίστασης για την ελευθερία και τη Δημοκρατία της πατρίδας μας στην ουσία αποτελεί αναβάπτισμα στις αξίες που ήρωες μας υπηρέτησαν θυσιάζοντας τη ζωή τους στα δύσκολα χρόνια του 1974 αλλά και πριν απ’ αυτά”.

Στην εκδήλωση τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου και ακολούθησαν ομιλίες από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Λάρνακας Χρυσό Τουλούπη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφ

Keywords
Τυχαία Θέματα